Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Nuestra propuesta de reforma constitucional

inscribete para votar

Un Gobierno Limpio

LLEI FP

Susana Ros afirma que la llei d'FP "garanteix una educació i formació de qualitat al llarg de tota la vida laboral"

La diputada socialista en el Congrés per Castelló recorda el compromís del partit socialista amb la formació professional, "a diferència del PP que la va deixar abandonada en un moment crucial per a la reactivació econòmica"
17/12/21
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

La diputada socialista en el Congrés per Castelló i membre de l'executiva nacional, Susana Ros, ha afirmat que la Llei orgànica d'Ordenació i Integració de la Formació Professional "garantirà una educació i formació de qualitat al llarg de tota la vida laboral". Així mateix, ha recordat el compromís del partit socialista amb la formació professional, a diferència del PP que la va deixar "abandonada en un calaix durant més de 7 llargs anys" i "en un moment crucial per a la reactivació econòmica".

Ros explica que la nova llei "busca enfortir i desenvolupar una formació intermèdia actualitzada i d'acord amb les demandes del mercat actual", així com "acabar amb la bretxa formativa que durant els últims anys ve arrossegant el sistema". "Aquesta llei també servirà per a homologar i actualitzar el nostre sistema educatiu i formatiu en sintonia amb els nostres veïns europeus", ha afegit.

Les previsions per a Espanya en 2025 indiquen que el 49% dels llocs de treball requeriran una qualificació de Formació Professional. Actualment, el 25% dels treballadors tenen una titulació intermèdia. "Això evidencia la necessitat d'abordar una profunda reforma que eleve el nivell de formació de la ciutadania i l'ajuste amb les necessitats del mercat laboral, com es fa en aquesta llei", argumenta la diputada socialista.

Finalment, Ros recorda que el PP, durant els seus anys de govern, "va practicar la política de la retallada en tots els àmbits que afecten l'educació". "L'FP no sols va patir retallades sinó també l'oblit en un moment crucial i necessari de reactivació econòmica i transformació del model formatiu per a adaptar-se a les necessitats laborals. Ara, el partit socialista demostra que hi ha dues maneres de governar, la que trenca amb la qualitat educativa —que és la del PP— i la que reactiva mecanismes per a garantir un sistema educatiu d'excel·lència, com fa el partit socialista", conclou.

 


 

Susana Ros afirma que la ley de FP “garantiza una educación y formación de calidad a lo largo de toda la vida laboral”

La diputada socialista en el Congreso por Castelló recuerda el compromiso del partido socialista con la formación profesional, “a diferencia del PP que la dejó abandonada en un momento crucial para la reactivación económica”

La diputada socialista en el Congreso por Castelló y miembro de la ejecutiva nacional, Susana Ros, ha afirmado que la Ley Orgánica de Ordenación e Integración de la Formación Profesional "garantizar una educación y formación de calidad a lo largo de toda la vida laboral”. Asimismo, ha recordado el compromiso del partido socialista con la formación profesional, a diferencia del PP que la dejó "abandonada en un cajón durante más de 7 largos años” y "en un momento crucial para la reactivación económica”.

Ros explica que la nueva ley "busca fortalecer y desarrollar una formación intermedia actualizada y acorde con las demandas del mercado actual", así como "terminar con la brecha formativa que durante los últimos años viene arrastrando el sistema”. "Esta ley también servirá para homologar y actualizar nuestro sistema educativo y formativo en sintonía con nuestros vecinos europeos”, ha añadido.

Las previsiones para España en 2025 indican que el 49% de los puestos de trabajo requerirán una cualificación de Formación Profesional. Actualmente, el 25% de los trabajadores tienen una titulación intermedia. "Esto evidencia la necesidad de abordar una profunda reforma que eleve el nivel de formación de la ciudadanía y lo ajuste con las necesidades del mercado laboral, como se hace en esta ley”, argumenta la diputada socialista. 

Finalmente, Ros recurda que el PP, durante sus años de gobierno, "practicó la política del recorte en todos los ámbitos que afectan a la educación". "La FP no solo sufrió recortes sino también el olvido en un momento crucial y necesario de reactivación económica y transformación del modelo formativo para adaptarse a las necesidades laborales. Ahora, el partido socialista demuestra que hay dos formas de gobernar, la que rompe con la calidad educativa —que es la del PP— y la que reactiva mecanismos para garantizar un sistema educativo de excelencia, como hace el partido socialista”, concluye. 


Otras Noticias

PLA DE XOC DE RESPOSTA A LA GUERRA. 06/04/22

Ros afirma que la baixada del preu del carburant "és un exemple del suport del govern de Pedro Sánchez a les empreses i la ciutadania"

La diputada en el Congrés per Castelló assenyala que els i les socialistes "conti-nuem treballant per a protegir els sectors i col·lectius més vulnerables"

ALGIMIA DE ALMONACID. 06/04/22

El PSPV-PSOE d'Algimia de Almonacid adverteix d'una sanció de 8.500 euros de la CHJ a l'ajuntament per la mala gestió del PP

El portaveu del grup municipal socialista, Luis Miguel Martí, lamenta que aquests diners hauran de ser pagats per les i els veïns del municipi

NULES. 06/04/22

Ramón Martínez reclama la neteja de les deixalles del Camí de la Mar que es troben a la vora del canal

“Quan ploga tornaran a caure, taponaran el canal i provocaran problemes en la zo-na agrícola”, denuncia el regidor socialista.

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud