Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Nuestra propuesta de reforma constitucional

inscribete para votar

Un Gobierno Limpio

Germán Renau - Diputat del PSOE al Congrés per Castelló
Germán Renau - Diputat del PSOE al Congrés per Castelló
FACTURA ELÈCTRICA

Renau (PSPV-PSOE) afirma que amb el Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric es rebaixarà la factura de tots els consumidors

El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i portaveu d'Energia en el Congrés recorda que el govern ja ha rebaixat l'IVA i ha suspés l'impost a la producció elèctrica.
14/09/21
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

“Amb el Fons Nacional de Sostenibilitat es podrà rebaixar de manera considerable la factura de tots els consumidors elèctrics”. Amb aquestes paraules s'ha expressat el vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló, diputat socialista per Castelló en el Congrés dels Diputats i portaveu d'Energia, Germán Renau, durant la seua intervenció en el ple en el qual es va debatre el projecte de llei que contempla la creació d'aquest fons, i que continua la seua tramitació, en ser rebutjades les esmenes a la totalitat presentades.

És evident que hi ha un problema”—va reconéixer Renau — “que els preus majoristes afecten d'una forma important a la factura que els consumidors paguem en les nostres cases”. No obstant això, Renau va matisar que els preus majoristes “no són l'única cosa que hi ha en la factura de les nostres llars, hi ha altres components, com els costos del sistema o els impostos”. Així, el diputat nacional va recordar que, fa dos mesos, “el govern va rebaixar de manera molt important els impostos que afecten de manera directa o indirecta al nostre rebut de la llum, baixant l'IVA del 21% al 10% i suspenent l'impost a la producció elèctrica”.

El Govern actua per a rebaixar la factura
Renau va explicar que “la factura que ens arriba cada mes a les nostres cases es compon de tres blocs, els costos regulats, el cost de l'energia i els impostos”, per a detallar les accions que s'estan duent a terme per a rebaixar la factura elèctrica.

Així, respecte als impostos, va recordar que el govern va crear un grup d'experts per a estudiar la reforma de la fiscalitat, i ja s'han pres mesures urgents com la rebaixa de l'IVA o la suspensió de l'impost a la producció elèctrica. El cost de l'energia depén del mercat majorista, i aquest funciona sobre la base de normativa europea, però a través de les subhastes de renovables es pot rebaixar el seu cost i la seua volatilitat. I una part dels costos regulats, la que correspon a les primes a les renovables, la cogeneració i residus, el RECORE, eixirà de la factura a través d'aquest Fons de Sostenibilitat.

 


 

Renau afirma que con el Fondo Nacional para la Sostenibilidad del Sistema Eléctrico se rebajará la factura de todos los consumidores.

El vicesecretario del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y portavoz de Energía en el Congreso recuerda que el gobierno ya ha rebajado el IVA y ha suspendiendo el impuesto a la producción eléctrica.

“Con el Fondo Nacional de Sostenibilidad se podrá rebajar de forma considerable la factura de todos los consumidores eléctricos”. Con estas palabras se ha expresado el vicesecretario del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló, diputado socialista por Castelló en el Congreso de los Diputados y portavoz de Energía, Germán Renau, durante su intervención en el pleno en el que se debatió el proyecto de ley que contempla la creación de este fondo, y que continúa su tramitación, al ser rechazadas las enmiendas a la totalidad presentadas.

Es evidente que hay un problema”—reconoció Renau — “que los precios mayoristas afectan de una forma importante a la factura que los consumidores pagamos en nuestros hogares”. No obstante, Renau matizó que los precios mayoristas “no son lo único que hay en la factura de nuestros hogares, hay otros componentes, como los costes del sistema o los impuestos”. Así, el diputado nacional recordó que, hace dos meses, “el gobierno rebajó de manera muy importante los impuestos que afectan de manera directa o indirecta a nuestro recibo de la luz, bajando el IVA del 21% al 10% y suspendiendo el impuesto a la producción eléctrica”.

El Gobierno actúa para rebajar la factura
Renau explicó que “la factura que nos llega cada mes a nuestros hogares se compone de tres bloques, los costes regulados, el coste de la energía y los impuestos”, para detallar las acciones que se están llevando a cabo para rebajar la factura eléctrica.

Así, respecto a los impuestos, recordó que el gobierno creó un grupo de expertos para estudiar la reforma de la fiscalidad, y ya se han tomado medidas urgentes como la rebaja del IVA o la suspensión del impuesto a la producción eléctrica. El coste de la energía depende del mercado mayorista, y este funciona en base a normativa europea pero a través de las subastas de renovables se puede rebajar su coste y su volatilidad. Y una parte de los costes regulados, la que corresponde a las primas a las renovables, la cogeneración y residuos, el RECORE, saldrá de la factura a través de este Fondo de Sostenibilidad.

 Otras Noticias

BENAFIGOS. 24/11/21

Silvia Agost posa en valor la inversió de 140.000 euros de la Diputació de Castelló en Benafigos

La regidora socialista destaca que "s'ha pogut arreglar la plaça dels jubilats i s'ha posat en marxa l'escoleta d'estiu i tallers per a gent major, entre d'altres coses"

BENICÀSSIM. 24/11/21

Miguel Alcalde critica la gestió de Vila Elisa que contínua sense servei de restauració i cultural després de tres anys de la reconstrucció

El portaveu afirma que “el PP i Ciutadans han presentat una licitació desproporcionada i no han complit amb l'ús cultural que van prometre”

LES COVES DE VINROMÀ. 24/11/21

El PSPV-PSOE de les Coves de Vinromà gestiona amb la conselleria el canvi de tràfic de camions per evitar que passen per l'antiga CV-10 mentre s'executen les obres de la rotonda

El portaveu del grup municipal socialista, Gustavo Viol, assenyala que "davant l'immobilisme de l'alcaldessa, el grup municipal socialista treballa per donar solució als problemes del veïnat"

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud