Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso Mínimo Vital

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

DRET CIVIL VALENCIÀ

Ernest Blanch defensa en el Congrés que el dret civil valencià “és el reconeixement de la realitat plural de l'estat espanyol”

El secretari general provincial ha participat hui en un acte organitzat per Juristes Valencians a Madrid on ha donat suport a la reforma de la Constitució per a recuperar les competències legislatives civils.
14/06/21
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha participat hui en l'acte organitzat per l'Associació Juristes Valencians a la sala constitucional del Congrés dels Diputats a Madrid on ha defensat que el dret civil valencià "és el reconeixement de la realitat plural de l'estat espanyol”, i la reforma de la Constitució "l'única via per a recuperar les competències legislatives civils". Blanch, qui ha intervingut en representació del partit socialista en la taula redona juntament amb la resta de forces polítiques, ha argumentat que “quinze milions d'espanyols viuen sota un dret civil diferenciat” evidenciant la “convivència i riquesa”, i que això "no suposa cap ruptura ni complexitat”.

El diputat autonòmic, qui ha sigut la veu en defensa del dret civil valencià en les Corts Valencianes i ha participat en diverses jornades sobre aquest tema a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, ha recordat que el País Valencià “és l'única autonomia amb dret civil propi en el passat, que hui no pot legislar encara en aquesta matèria”. “No volem ser més que uns altres, però tampoc menys, i els valencians i valencianes volem recuperar aqueixa facultat normativa. Tenim dret a això, com altres territoris d'Espanya”, ha afegit.

Blanch ha destacat que "la realitat jurídica del nostre país hem de construir-la sobre la base del fet objectiu i, el fet objectiu a Espanya, es diu diversitat. No hi ha ni una ni mitjana ni cap. Hi ha moltes realitats i la nostra norma fonamental està preparada per a recollir-ho en tota la seua amplitud, i ens toca fer-ho possible”.

"El camí no serà fàcil i per a aconseguir-lo cal aconseguir visibilitat, unitat, diàleg i consens. Només així donarem al nostre territori els drets que es mereix, els nostres propis drets”, ha conclòs.

Assistència
A l'acte ha assistit una important representació del partit socialista com la diputada nacional, portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés i membre de l'executiva federal, Susana Ros; el secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló i diputat autonòmic, Paco Gil; el secretari provincial de Llibertats, Ciutadania i Valors Republicans i vicepresident de Juristes Valencians, Federico Arnau; el diputat al congrés per València Vicent Sarrià; el director General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i amb l'Estat i Representació Institucional, Jorge Alarte; la secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna; la directora general de Coordinació de Diàleg Social, Zulima Pérez; la diputada nacional Yolanda Seva; el diputat nacional Vicent Sarrià; el director de l’Oficina Alt Comissionat per a l’Agenda 2030, Federico Buyolo; i l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

En les ponències ha intervingut el reconegut jurista Pascual Sala, que sempre ha mostrat el seu suport a l'Associació de Juristes Valencians, el president i la secretària de l'associació, José Ramón Xirivella i Beatriz Gomar, respectivament, el jurista Javier Palao i el secretari general d'UGT-PV Ismael Sáez, entre altres.

 


 

Ernest Blanch defiende en el Congreso que el derecho civil valenciano “es el reconocimiento de la realidad plural del estado español”

El secretario general provincial ha participado hoy en un acto organizado por Juristes Valencians en Madrid donde ha apoyado la reforma de la Constitución para recuperar las competencias legislativas civiles

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico, Ernest Blanch, ha participado hoy en el acto organizado por la Asociación Juristes Valencians en la sala constitucional del Congreso de los Diputados en Madrid donde ha defendido que el derecho civil valenciano "es el reconocimiento de la realidad plural del estado español”, y la reforma de la Constitución "la única vía para recuperar las competencias legislativas civiles". Blanch, quien ha intervenido en representación del partido socialista en la mesa redonda junto con el resto de fuerzas políticas, ha argumentado que “quince millones de españoles viven bajo un derecho civil diferenciado” evidenciando la “convivencia y riqueza”, y que ello "no supone ninguna ruptura ni complejidad”. 

El diputado autonómico, quien ha sido la voz en defensa del derecho civil valenciano en las Cortes Valencianas y ha participado en varias jornadas sobre este tema en la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, ha recordado que el País Valencià “es la única autonomía con derecho civil propio en el pasado, que hoy no puede legislar todavía en esta materia”. “No queremos ser más que otros, pero tampoco menos, y los valencianos y valencianas queremos recuperar esa facultad normativa. Tenemos derecho a ello, como otros territorios de España”, ha añadido.

Blanch ha destacado que "la realidad jurídica de nuestro país tenemos que construirla en base al hecho objetivo y, el hecho objetivo en España, se llama diversidad. No hay ni una ni media ni ninguna. Hay muchas realidades y nuestra norma fundamental está preparada para recogerlo en toda su amplitud, y nos toca hacerlo posible”.

"El camino no será fácil y para lograrlo hay que conseguir visibilidad, unidad, diálogo y consenso. Solo así daremos a nuestro territorio los derechos que se merece, nuestros propios derechos”, ha concluido.

Asistencia
Al acto ha asistido una importante representación del partido socialista como la diputada nacional, portavoz adjunta del grupo socialista en el Congreso y miembro de la ejecutiva federal, Susana Ros; el secretario general del PSPV-PSOE de la ciudad de Castelló y diputado autonómico, Paco Gil; el secretario provincial de Libertades, Ciudadanía y Valores Republicanos y vicepresidente de Juristes Valencians, Federico Arnau; el diputado al congreso por Valencia Vicent Sarriá; el director General de Relaciones con las Comunidades Autónomas y con el Estado y Representación Institucional, Jorge Alarte; la secretaria autonómica de Cooperación, Toñi Serna; la directora general de Coordinación de Diálogo Social, Zulima Pérez; la diputada nacional Yolanda Seva; el diputado nacional Vicent Sarrià; el director de la Oficina Alto Comisionado para la Agenda 2030, Federico Buyolo; y el alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

En las ponencias ha intervenido el reconocido jurista Pascual Sala que siempre ha mostrado su apoyo a la Asociación de Juristas Valencianos, el presidente y la secretaria de la asociación, José Ramón Chirivella y Beatriz Gomar, respectivamente, el jurista Javier Palao, y el secretario general de UGT-PV Ismael Sáez, entre otros.

 Otras Noticias

NULES. 09/09/21

PSPV-PSOE de Nules denuncia que els col·legis de la ciutat comencen altre curs escolar sense infermeria

Els socialistes votaren a favor de la proposta que es va aprovar al ple de l’ajuntament l’any passat, però CeN i Més Nules encara no ho han implantat

ONDA. 09/09/21

El PSPV-PSOE d'Onda insta al Partit Popular d’Onda que desbloquege el projecte de la nova escola infantil Sambori

La regidora socialista, Encarna Ribes, critica que “a pesar que en l’anterior legislatura vam deixar avançat el projecte, l’equip de govern del PP porta més de dos anys sense gestionar la seua constru...

40 CONGRÉS FEDERAL. 09/09/21

El PSPV-PSOE de la província de Castelló proposa 33 esmenes sobre transició ecològica per a incloure en la ponència marc del 40 Congrés Federal

Entre les aportacions destaca dotar als ajuntaments dels recursos adequats per a garantir una gestió responsable dels espais hídrics i forestals.

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud