Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso Mínimo Vital

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

VIOLÈNCIA MASCLISTA

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aprova una resolució perquè es reforce el seguiment dels agressors de violència masclista

La iniciativa, defensada per la presidenta Rosa Marco, insta a implementar la formació especialitzada en gènere per a franquejar els prejudicis i estereotips de tots els estaments de la justícia.
11/06/21
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat per unanimitat en el plenari de l’executiva de juny una resolució en la qual es reclama posar el focus en els agressors de violència masclista, "reforçant i incrementant els instruments de seguiment a través de l'augment de la utilització dels dispositius de control telemàtic de les penes i mesures d'allunyament (Sistema COMETA) incentivant la seua col·locació pels jutjats”.

La iniciativa, proposada per la secretaria d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere i defensada per la presidenta Rosa Marco, també planteja l'augment dels efectius policials especialitzats per atendre casos de violència masclista, de la mateixa manera que sol·licita construir i implementar "la formació obligatòria i especialitzada en gènere per a franquejar els prejudicis i estereotips, de tots els estaments de la justícia, per a promoure una justícia amb perspectiva de gènere com a principi transversal de tot el nostre sistema de justícia”.

La proposta rebutja i condemna "amb rotunditat" els assassinats per violència de gènere ocorreguts en lo que va de any i expressa la repulsa contra esta lacra que és “la violació de drets humans més universal, més oculta i impune que existeix hui dia". 

Així mateix, s’insta a donar un nou impuls en la la lluita contra la barbàrie masclista i es reclama “la incorporació en els currículums escolars com a formació obligatòria en tots els nivells d'ensenyament de continguts específics en matèria d'igualtat i no discriminació", deixant clar que "l'educació és la vacuna enfront de les violències masclistes”.

D'altra banda, esta iniciativa sol·licita plans de sensibilització i campanyes "amb caràcter periòdic i permanent dirigides a tota la societat amb la finalitat de conscienciar sobre l'eliminació de prejudicis i estereotips de gènere, prevenir conductes de violència masclista en els homes", i expressa que "no podem seguir sense escoltar els i les expertes en violència masclista, no podem ignorar informes, declaracions internacionals i negar la violència masclista”.

 


 

El PSPV-PSOE de la provincia de Castelló aprueba una resolución para que se refuerce el seguimiento de los agresores de violencia machista.

La iniciativa, defendida por la presidenta Rosa Marco, insta a implementar la formación especializada en género para franquear los prejuicios y estereotipos de todos los estamentos de la justicia.

El PSPV-PSOE de la provincia de Castelló ha aprobado por unanimidad en el pleno de la ejecutiva de junio una resolución en la que se reclama poner el foco en los agresores de violencia machista, "reforzando e incrementando los instrumentos de seguimiento a través del aumento de la utilización de los dispositivos de control telemático de las penas y medidas de alejamiento (Sistema COMILLA) incentivando su colocación por los juzgados”.

La iniciativa, propuesta por la secretaría de Igualdad y Lucha contra la Violencia de Género y defendida por la presidenta Rosa Marco, también plantea el aumento de los efectivos policiales especializados para atender casos de violencia machista, del mismo modo que solicita construir e implementar "la formación obligatoria y especializada en género para franquear los prejuicios y estereotipos, de todos los estamentos de la justicia, para promover una justicia con perspectiva de género como principio transversal de todo nuestro sistema de justicia”.

La propuesta rechaza y condena "con rotundidad" los asesinatos por violencia de género ocurridos en lo que va de año y expresa la repulsa contra esta lacra que es “la violación de derechos humanos más universal, más oculta e impune que existe hoy en día". 

Así mismo, se insta a dar un nuevo impulso en la la lucha contra la barbarie machista y se reclama “la incorporación en los currículums escolares como formación obligatoria en todos los niveles de enseñanza de contenidos específicos en materia de igualdad y no discriminación", dejando claro que "la educación es la vacuna frente a las violencias machistas”.

Por otro lado, esta iniciativa solicita planes de sensibilización y campañas "con carácter periódico y permanente dirigidas a toda la sociedad con el fin de concienciar sobre la eliminación de prejuicios y estereotipos de género, prevenir conductas de violencia machista en los hombres", y expresa que "no podemos seguir sin escuchar los y las expertas en violencia machista, no podemos ignorar informes, declaraciones internacionales y negar la violencia machista”.

 Otras Noticias

NULES. 09/09/21

PSPV-PSOE de Nules denuncia que els col·legis de la ciutat comencen altre curs escolar sense infermeria

Els socialistes votaren a favor de la proposta que es va aprovar al ple de l’ajuntament l’any passat, però CeN i Més Nules encara no ho han implantat

ONDA. 09/09/21

El PSPV-PSOE d'Onda insta al Partit Popular d’Onda que desbloquege el projecte de la nova escola infantil Sambori

La regidora socialista, Encarna Ribes, critica que “a pesar que en l’anterior legislatura vam deixar avançat el projecte, l’equip de govern del PP porta més de dos anys sense gestionar la seua constru...

40 CONGRÉS FEDERAL. 09/09/21

El PSPV-PSOE de la província de Castelló proposa 33 esmenes sobre transició ecològica per a incloure en la ponència marc del 40 Congrés Federal

Entre les aportacions destaca dotar als ajuntaments dels recursos adequats per a garantir una gestió responsable dels espais hídrics i forestals.

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud