Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

Isabel Esbrí - Portaveu del PSPV-PSOE a Peníscola
Isabel Esbrí - Portaveu del PSPV-PSOE a Peníscola
PENÍSCOLA

Isabel Esbrí critica que l'alcalde del PP de Peníscola haja sigut incapaç de trobar una alternativa per a l'emplaçament del col·legi

La portaveu del grup municipal socialista demana en el ple que s'informe del cost de l'anterior projecte i si els fonaments executats del col·legi són els idonis.
18/09/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

La portaveu del PSPV-PSOE de Peníscola, Isabel Esbrí, ha criticat que en quasi dues dècades l'alcalde del Partit Popular, Andrés Martínez, haja sigut incapaç de buscar una alternativa per a l'emplaçament d'un nou col·legi. Tal com va explicar ahir en el ple, Esbrí va recordar que la localitat s'ha adherit, per segona vegada, al Pla Edificant a causa de la falta de responsabilitat del PP i li ha dit a Martínez que la responsabilitat “no sols s'abandera, també es practica”.

Esbrí defensa des del partit socialista que, “malgrat ser una solució transitòria, estem a favor de l'ampliació de l'escola per responsabilitat i el pla Edificant és una de les principals i millors eines impulsades pel govern del Botànic de Ximo Puig que permet la dignificació de les infraestructures educatives”. “En canvi, cal recordar que el PP no va votar a favor d'este pla en les Corts Valencianes i que en 2018 el PP de Peníscola va impulsar l'adhesió però la proposta no va ser l'encertada, ja que l'únic solar del qual es disposava per a fer el col·legi era a l'entorn de Cap Blanc, un emplaçament que va provocar crítiques i amb raó; i amb un projecte, en el qual ja s'havia gastat diners de les arques municipals, i que ara no servix per a res”, explica Esbrí.

Per a la regidora socialista, l'alcalde del PP Andrés Martínez “demostra una falta de responsabilitat perquè no ha sigut capaç, en 20 anys, d'haver trobat un emplaçament en el nucli urbà. I a això se suma una altra problemàtica i que és el Pla General d'Ordenació Urbana, en el qual s'han gastat més 600.000 euros i no afavorix el creixement de la ciutat”.

La portaveu del grup municipal socialista també ha demanat saber el cost total de l'anterior projecte, quan s'ha gastat l'ajuntament i que els tècnics municipals certifiquen que la fonamentació executada en el col·legi per a la seua ampliació és suficient per a suportar la càrrega i no passe com amb el poliesportiu que, després de gastar-se molts diners en el projecte i en obres, el sistema de resistència, malgrat estar previst, no estava executat”.

Finalment, Esbrí insta a Martínez a “deixar a un costat els suposats acords verbals amb el director territorial d'Educació i que tot quede per escrit, no siga que, dins de dos anys, diga que el projecte no s'ha fet per culpa de la conselleria”.

 


 

Isabel Esbrí critica que el alcalde del PP de Peníscola haya sido incapaz de encontrar una alternativa para el emplazamiento del colegio.

La portavoz del grupo municipal socialista pide en el pleno que se informe del coste del anterior proyecto y si la cimentación ejecutada del colegio es la idónea.

La portavoz del PSPV-PSOE de Peníscola, Isabel Esbrí, ha criticado que en casi dos décadas el alcalde del Partido Popular, Andrés Martínez, haya sido incapaz de buscar una alternativa para el emplazamiento de un nuevo colegio. Tal como explicó ayer en el pleno, Esbrí recordó que la localidad se ha adherido, por segunda vez, al Pla Edificant debido a la falta de responsabilidad del PP y le ha afeado a Martínez que la responsabilidad “no solo se abandera, también se practica”.

Esbrí defiende desde el partido socialista que, “a pesar de ser una solución transitoria, estamos a favor de la ampliación de la escuela por responsabilidad y el plan de Edificant es una de las principales y mejores herramientas impulsadas por el gobierno del Botànic de Ximo Puig que permite la dignificación de las infraestructuras educativas”. “En cambio, hay que recordar que el PP no votó a favor de este plan en les Corts Valencianes y que en 2018 el PP de Peníscola impulsó la adhesión pero la propuesta no fue la acertada ya que el único solar del que se disponía para hacer el colegio era en el entorno de Cap Blanc, un emplazamiento que provocó críticas y con razón; y con un proyecto, en el que ya se había gastado dinero de las arcas municipales, y que ahora no sirve para nada”, explica Esbrí.

Para la concejala socialista, el alcalde del PP Andrés Martínez “demuestra una falta de responsabilidad al no ser capaz, en 20 años, de no haber encontrado un emplazamiento en el núcleo urbano. Y a esto se suma otra problemática y que es el Plan General de Ordenación Urbana, en el que se han gastado más 600.000 euros y no favorece el crecimiento de la ciudad”.

La portavoz del grupo municipal socialista también ha pedido saber el coste total del anterior proyecto, cuánto se ha gastado el ayuntamiento y que los técnicos municipales certifiquen que la cimentación ejecutada en el colegio para su ampliación es suficiente para soportar la carga y no pase como con el polideportivo que, después de gastarse mucho dinero en el proyecto y en obras, el sistema de resistencia, a pesar de estar previsto no estaba ejecutado”.

Por último, Esbrí insta a Martínez a “dejar a un lado los supuestos acuerdos verbales con el director territorial de Educación y que todo quede por escrito, no sea que, dentro de dos años, diga que el proyecto no se ha hecho por culpa de la conselleria”.

 Otras Noticias

IGUALTAT. 27/10/20

Susana Ros afirma que el partit socialista seguix a "l'avantguarda” en la “conquesta de drets socials” amb el reglament d'igualtat laboral

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés defensa que esta nova legislació combatrà la bretxa salarial entre homes i dones.

ONDA. 27/10/20

El PSPV-PSOE d'Onda retreu a Ballester que haja tardat sis mesos a eliminar el cobrament de la taxa de terrassa als establi-ments

La regidora Silvia Cerdá recorda que va ser una proposta del grup municipal socialista dins del pla 'Sumem per Onda' i que, d'haver-se aplicat en el seu moment, el sector de la restauració hauria alle...

DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ. 26/10/20

Ernest Blanch afirma que “mai els municipis de Castelló han rebut tants diners de la diputació com ara”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca la “gestió exemplar” de la institució provincial amb el repartiment de 2,9 milions per a combatre la Covid-19...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud