Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

Susana Ros, Diputada del PSOE al Congrés per Castelló
Susana Ros, Diputada del PSOE al Congrés per Castelló
LLEI DE L'EUTANÀSIA

Susana Ros defensa que la llei de l'eutanàsia serà “un as-soliment més en la conquesta dels drets socials”

La diputada nacional del PSPV-PSOE i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés diu que la dreta i la ultradreta “tornaran a fracassar com ho van fer amb la llei del divorci, de l'avortament i del matrimoni entre persones del mateix sexe”
16/09/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

”Gràcies al govern progressista de coalició de Pedro Sánchez la proposició de llei orgànica de regulació de l'eutanàsia continua amb la seua tramitació parlamentària per a convertir-se en el que serà un assoliment més del partit socialista en la conquesta dels drets socials”. Amb estes paraules, la diputada nacional del PSPV-PSOE i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés, Susana Ros, ha defensat l'avanç cap a l'aprovació d'una llei que “legalitzarà el dret a posar fi al sofriment incurable amb llibertat”.

Ros assenyala que esta llei “és un dret, no una obligació” i que compta amb el suport d'una majoria de la ciutadania”. No obliga a ningú, dóna l'oportunitat de triar lliurement en el final de la vida quan la medicina ja no pot fer res”. Així mateix, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés ha criticat el caràcter vergonyós” de la dreta i la ultradreta, un caràcter que no ens sorprén perquè ja ho van fer amb la llei del divorci, amb la llei de l'avortament i amb la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe”.

No obstant això, des del partit socialista els diem que tornaran a fracassar perquè estarem, una vegada més, a l'avantguarda de drets i llibertats en este país. Perquè quan hem estat governant, hem avançat en drets i llibertats”, ha afegit Ros.

La diputada nacional socialista per Castelló assenyala que la regulació de l'eutanàsia és incorporar un nou dret que preserve la integritat física i moral, la dignitat i la intimitat de les persones que patixen un sofriment que la medicina ja no aconseguix sanar”. Plantegem el dret a morir amb dignitat i que l'eutanàsia siga un dret subjectiu: el dret a sol·licitar i a rebre ajuda per a morir en una situació de sofriment greu, irreversible i inevitable i sense que hi haja possibilitat d'alleujament”, assenyala la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés.

Finalment, Ros posa l'accent que l'eutanàsia quedarà regulada per llei i serà voluntària, informada, consentida i lliure”. El dret s'exercirà amb total seguretat jurídica i mitjançant un procediment garantista”, conclou.

 


 

Susana Ros defiende que la ley de la eutanasia será “un logro más en la conquista de los derechos sociales”

La diputada nacional del PSPV-PSOE y portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Socialista en el Congreso dice que la derecha y la ultraderecha “volverán a fracasar como lo hicieron con la ley del divorcio, del aborto y del matrimonio entre personas del mismo sexo”

”Gracias al gobierno progresista de coalición de Pedro Sánchez la proposición de ley orgánica de regulación de la eutanasia continúa con su tramitación parlamentaria para convertirse en lo que será un logro más del partido socialista en la conquista de los derechos sociales”. Con estas palabras, la diputada nacional del PSPV-PSOE y portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Socialista en el Congreso, Susana Ros, ha defendido el avance hacia la aprobación de una ley que “legalizará el derecho a poner fin al sufrimiento incurable con libertad”.

Ros señala que esta ley “es un derecho, no una obligación” y que “una mayoría de la ciudadanía la respalda”. “No obliga a nadie, da la oportunidad de elegir libremente en el final de la vida cuando la medicina ya no puede hacer nada”. Asimismo, la portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Socialista en el Congreso ha criticado el “carácter vergonzoso” de la derecha y la ultraderecha, “un carácter que no nos sorprende porque ya lo hicieron con la ley del divorcio, con la ley del aborto y con la ley del matrimonio entre personas del mismo sexo”.

“No obstante, desde el partido socialista les decimos que volverán a fracasar porque vamos a estar, una vez más, a la vanguardia de derechos y libertades en este país. Porque cuando hemos estado gobernando, hemos avanzado en derechos y libertades”, ha añadido Ros.

La diputada nacional socialista por Castelló señala que la regulación de la eutanasia es “incorporar un nuevo derecho que preserve la integridad física y moral, la dignidad y la intimidad de las personas que padecen un sufrimiento para el que la medicina ya no alcanza a sanar”. “Planteamos el derecho a morir con dignidad y que la eutanasia sea un derecho subjetivo: el derecho a solicitar y a recibir ayuda para morir en una situación de sufrimiento grave, irreversible e inevitable y sin que haya posibilidad de alivio”, añade la portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Socialista en el Congreso.

Por último, Ros hace hincapié en que la eutanasia “quedará regulada por ley y será voluntaria, informada, consentida y libre”. “El derecho se ejercerá con total seguridad jurídica y mediante un procedimiento garantista”, concluye. 


Otras Noticias

IGUALTAT. 27/10/20

Susana Ros afirma que el partit socialista seguix a "l'avantguarda” en la “conquesta de drets socials” amb el reglament d'igualtat laboral

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés defensa que esta nova legislació combatrà la bretxa salarial entre homes i dones.

ONDA. 27/10/20

El PSPV-PSOE d'Onda retreu a Ballester que haja tardat sis mesos a eliminar el cobrament de la taxa de terrassa als establi-ments

La regidora Silvia Cerdá recorda que va ser una proposta del grup municipal socialista dins del pla 'Sumem per Onda' i que, d'haver-se aplicat en el seu moment, el sector de la restauració hauria alle...

DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ. 26/10/20

Ernest Blanch afirma que “mai els municipis de Castelló han rebut tants diners de la diputació com ara”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca la “gestió exemplar” de la institució provincial amb el repartiment de 2,9 milions per a combatre la Covid-19...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud