Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ingreso M?nimo Vital

Declaraci?n de Granada

Gobernando con hechos

Paco Gil - Diputat Autònomic del PSPV-PSOE per Castelló i Secretari General de l'Agrupació de Castel
Paco Gil - Diputat Autònomic del PSPV-PSOE per Castelló i Secretari General de l'Agrupació de Castel
PROTECCIÓ DE LES POSIDÒNIES

Paco Gil defensa que la protecció de les posidònies proposada pel grup socialista en les Corts garantirà l'equilibri pesquer i natural

El secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló, diputat autonòmic i membre de la comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca destaca la “important presència” d'esta planta marina a Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules i Moncofa.
03/08/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló, diputat autonòmic i membre de la comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Paco Gil, ha valorat la Proposició No de Llei (PNL) presentada pel grup socialista en les Corts en la qual es planteja la necessitat de regular la protecció de les posidònies davant la cada vegada major presència de nàutica recreativa i el fondege d'estes. Segons Gil, esta mesura és de gran importància per a la pesca i la regeneració de les espècies, ja que propicien aliment i recer a moltes d'elles. “La posidònia és el bosc submergit del Mediterrani, danyar-lo implicaria l'extinció d'un gran nombre d'espècies marines vitals per al nostre equilibri pesquer i natural”, apunta.

Gil explica que la província de Castelló compta amb una important presència d'esta planta marina en localitats com Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules i Moncofa i que esta PNL afavorirà la seua conservació. “Una conservació que és de vital importància, ja que, compleixen amb la important funció d'oxigenació de l'aigua, la qual cosa afavoreix la presència i conservació de la flora i fauna marina”, apunta el diputat autonòmic. A més, Gil diu que “l'augment de la nàutica recreativa i la pressió que exerceix sobre estos organismes marins amb els fondejos fa que siga urgent redactar una normativa autonòmica per a protegir-los, ja que, sense ells, la vida sota l'aigua estaria en perill”.

En la PNL, elaborada i presentada pels diputats autonòmics del PSPV-PSOE David Calvo i José Chulvi, respectivament, es recull la necessitat de “col·laborar amb els municipis costaners valencians en la conservació de les posidònies, amb la dotació de recursos que siguen necessaris”, a més de “col·laborar amb els ‘pòsits’ perquè el sector pesquer participe de les mesures de protecció”.

En la proposició, a més, es demana “coordinar la comunicació amb els ports, així com amb la resta d'actors nàutics per a informar i conscienciar els usuaris” i s'incideix en la necessitat "d'adequar la comunicació turística i les campanyes de promoció als valors de conservació, coneixement i defensa dels valors naturals del Mediterrani”.

 


 

Paco Gil defiende que la protección de las posidonias propuesta por el grupo socialista en les Corts garantizará el equilibrio pesquero y natural.

El secretario general del PSPV-PSOE de la ciudad de Castelló, diputado autonómico y miembro de la comisión de Agricultura, Ganadería y Pesca destaca las “importantes extensiones” de esta planta marina en Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules y Moncofa

El secretario general del PSPV-PSOE de la ciudad de Castelló, diputado autonómico y miembro de la comisión de Agricultura, Ganadería y Pesca, Paco Gil, ha valorado la Proposición No de Ley (PNL) presentada por el grupo socialista en les Corts en la que se plantea la necesidad de regular la protección de las posidonias ante la cada vez mayor presencia de náutica recreativa y el fondeo de las mismas. Según Gil, esta medida es de gran importancia para la pesca y la regeneración de las especies, ya que propician alimento y cobijo a muchas de ellas. “La posidonia es el bosque sumergido del Mediterráneo, dañarlo implicaría la extinción de un gran número de especies marinas vitales para nuestro equilibrio pesquero y natural”, apunta.

Gil explica que la provincia de Castelló cuenta con importantes extensiones de esta planta marina en localidades como Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules y Moncofa y que esta PNL favorecerá su conservación. “Una conservación que es de vital importancia ya que, cumplen con la importante función de oxigenación del agua, lo que favorece la presencia y conservación de la flora y fauna marina”, apunta el diputado autonómico. Además, Gil añade que “el aumento de la náutica recreativa y la presión que ejerce sobre estos organismos marinos con los fondeos hace que sea urgente redactar una normativa autonómica para protegerlos ya que, sin ellos, la vida bajo el agua estaría en peligro”. 

En la PNL, elaborada y presentada por los diputados autonómicos del PSPV-PSOE David Calvo y José Chulvi, respectivamente, se recoge la necesidad de “colaborar con los municipios costeros valencianos en la conservación de las posidonias, con la dotación de recursos que sean necesarios”, además de “colaborar con los ‘pòsits’ para que el sector pesquero participe de las medidas de protección”.

En la proposición, además, se pide “coordinar la comunicación con los puertos, así como con el resto de actores náuticos para informar y concienciar los usuarios” y se incide en la necesidad de “adecuar la comunicación turística y las campañas de promoción a los valores de conservación, conocimiento y defensa de los valores naturales del Mediterráneo”.


Otras Noticias

ESCOLLERES D'ALMENARA. 22/09/20

Susana Ros: “La licitació de les escolleres d'Almenara és un exemple que la nostra acció política és passar de les paraules als fets”

La diputada nacional del PSOE per Castelló assenyala que el president Pedro Sánchez “torna a demostrar la seua sensibilitat per la província i complix amb el compromís adquirit amb l'alcaldessa”

CONSENS. 21/09/20

Ernest Blanch reclama un consens polític per a reforçar als ajuntaments com a palanca contra la COVID19

El secretari general provincial afirma que el VI Fòrum d'Alcaldes, Alcaldesses i Portaveus ‘Vicent Nebot’ del passat dissabte “ha constatat la importància de la gestió local com a principal ferramenta...

VI FÒRUM VICENT NEBOT. 19/09/20

Ernest Blanch afirma que los ayuntamientos y portavoces socialistas “han sido ejemplo de buen gobierno, responsabilidad, capacidad y creatividad en esta crisis”

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló destaca en el VI Foro Vicent Nebot que la ciudadanía tiene, en las instituciones que gobierna el partido socialista, “la seguridad que e...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud