Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Nuestra propuesta de reforma constitucional

Ernest Blanch - Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló i Diputat Autonòmic
Ernest Blanch - Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló i Diputat Autonòmic
REQUISIT LINGÜÍSTIC

Ernest Blanch qualifica el requisit lingüístic d'un “pas històric” per a la potenciació de l'ús del valencià

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic defensa en les Corts que “en quasi quaranta anys d'autogovern no s'havia apostat tant per la llengua com ho ha fet el Botànic”
14/07/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha defensat hui en les Corts que el requisit lingüístic “és un pas històric per a la recuperació i potenciació dels drets que envolten l'ús i normalització del valencià”. Així s’ha pronunciat en la seua intervenció en la segona i última fase de participació ciutadana per a l'elaboració del Projecte de Llei de Funció Pública Valenciana, que es reprendrà en setembre amb la fase d’esmenes.

Blanch ha assenyalat —en el seu torn de paraula després de les intervencions del filòleg César Mateu i el portaveu d’Intersindical Valenciana, Vicent Maurí — que “en quasi quaranta anys d'autogovern no s'havia apostat tant per la llengua com ho ha fet el govern del Botànic amb esta norma”. “És evident que esta llei és a favor de la ciutadania, i el que fa és donar pas a què les i els valencians puguen gaudir de l'exercici del dret a dirigir-se a l'administració en les seues llengües oficials indistintament”, ha assenyalat i ha recordat que “totes les comunitats bilingües ja recullen el requisit lingüístic en la seua llei”.

El diputat autonòmic pel grup parlamentari socialista ha destacat “la importància de l'acord i el diàleg” en esta matèria, que ja compta “amb un ample consens sindical i que suposarà un important pas per a prestigiar les administracions públiques valencianes”.

Blanch ha recordat que va ser una comissió d'experts de 2016 la que va analitzar les carències, va fer el diagnòstic amb aspectes a millorar en la Funció Pública Valenciana i, ara, “com no pot ser menys, després de tenir el text i exposat al públic, fem el consegüent pas de participació pública per tal que els diversos actors públics convocats ens aporten les seues propostes, sensacions, punts de vista i realitats viscudes perquè la nova llei siga veritable ferramenta que arribe a l'objectiu de dotar de major eficàcia i eficiència als serveis públics”. “Este és un bon moment en què les diputades i diputats, junt amb els actors socials, busquem els elements de major raonabilitat per millorar o reafirmar la llei que està en procés”, ha afegit.

“Hem heretat una administració oxidada”
El dirigent socialista a les comarques de Castelló també ha fet referència al fet que el govern del Botànic ha heretat una administració pública valenciana “oxidada”, la qual cosa “fa necessària aprovar una norma com esta que puga donar nova espenta i pujar un escaló més cap a la modernització, eficàcia i eficiència de la nostra estructura funcionarial”.

“Tenim una dreta que el servei més patriòtic que presta és el d'una amnistia fiscal per als defraudadors i grans fortunes, que va tancar la RTVV i que va vendre els bancs valencians al capital de fora de la Comunitat, i el mateix fa amb la llengua. Una dreta que només pensa en uniformitat, desconeixent la veritable realitat del nostre poble, que és plural i obert, i necessita tenir normes que el representen, tal com és”, ha conclòs.

 


 

Blanch (PSPV-PSOE) califica el requisito lingüístico como “un paso histórico” para la potenciación del uso del valenciano

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico defiende en les Corts que “en casi cuarenta años de autogobierno no se había apostado tanto por la lengua como lo ha hecho el Botànic”

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico, Ernest Blanch, ha defendido hoy en les Corts que el requisito lingüístico “es un paso histórico para la recuperación y potenciación de los derechos que envuelven el uso y normalización del valenciano”. Así se ha pronunciado en su intervención en la segunda y última fase de participación ciudadana para la elaboración del Proyecto de Ley de Función Pública Valenciana, que se retomará en septiembre con la fase de enmiendas.

Blanch ha señalado —en su turno de palabra después de las intervenciones del filólogo César Mateu y el portavoz de Intersindical Valenciana, Vicent Maurí— que en casi cuarenta años de autogobierno no se había apostado tanto por la lengua como lo ha hecho el gobierno del Botànic con esta norma”. Es evidente que esta ley es a favor de la ciudadanía, y lo que hace es dar paso a que las y los valencianos puedan disfrutar del ejercicio del derecho a dirigirse a la administración en sus lenguas oficiales indistintamente”, ha señalado y ha recordado que todas las comunidades bilingües ya recogen el requisito lingüístico en su ley”.

El diputado autonómico por el grupo parlamentario socialista ha destacado la importancia del acuerdo y el diálogo” en esta materia, que ya cuenta con un amplio consenso sindical y que supondrá un importante paso para prestigiar las administraciones públicas valencianas”.

Blanch ha recordado que fue una comisión de expertos de 2016 la que analizó las carencias, hizo el diagnóstico con los aspectos a mejorar en la Función Pública Valenciana y, ahora, como no puede ser menos, después de tener el texto y expuesto al público, hacemos el consiguiente paso de participación pública para que los diversos actores públicos convocados nos aportan sus propuestas, sensaciones, puntos de vista y realidades vividas para que la nueva ley sea una verdadera herramienta que alcance el objetivo de dotar de mayor eficacia y eficiencia a los servicios públicos”. Este es un buen momento para que las diputadas y diputados, junto con los actores sociales, busquemos los elementos de mayor razonabilidad para mejorar o reafirmar la ley que está en proceso”, ha añadido.

Hemos heredado una administración oxidada
El dirigente socialista en las comarcas de Castelló también ha hecho referencia al hecho que el gobierno del Botànic ha heredado una administración pública valenciana oxidada”, lo quehace necesaria aprobar una norma como esta que pueda dar un nuevo empujón y subir un escalón más hacia la modernización, eficacia y eficiencia de nuestra estructura funcionarial”.

Tenemos una derecha que el servicio más patriótico que presta es el de una amnistía fiscal para los defraudadores y grandes fortunas, que cerró la RTVV y que vendió los bancos valencianos al capital de fuera de la Comunitat, y lo mismo hace con la lengua. Una derecha que solo piensa en uniformidad, desconociendo la verdadera realidad de nuestro pueblo, que es plural y abierto, y necesita tener normas que lo representan, tal como es”, ha concluido.

 Otras Noticias

NULES. 03/12/20

Antoni Romero presenta la seua dimissió com a regidor del PSPV-PSOE a Nules per motius professionals

El secretari general provincial, Ernest Blanch, agraïx a l'edil “el sentit de servei públic i l'aportació del seu treball en el partit socialista allí on està”

MIDIFICACIÓ ARTICLE 49 CONSTITUCIÓ. 03/12/20

El Senat aprova amb àmplia majoria una moció del PSOE que proposa eliminar el terme ‘disminuït’ de la Constitució

El senador per Castelló i portaveu en la Comissió Constitucional, Artemi Rallo, subratlla que “és necessari actualitzar la terminologia de l'article 49 per a garantir la dignitat i el respecte i sensi...

DEGORBE. 03/12/20

El PSPV-PSOE de Segorbe pide retirar la propuesta de presupuestos porque incumplen con el principio de equilibrio entre ingresos y gastos

La portavoz del grupo municipal socialista solicita un informe a intervención para que aclare si la aprobación de las cuentas por parte del equipo de gobierno del PP incurren en ilegalidad

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud