Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Pol?tica - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ingreso M?nimo Vital

Declaraci?n de Granada

Ernest Blanch - Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló
Ernest Blanch - Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló
JUSTÍCIA

Ernest Blanch afirma que la justícia “juga un paper decisiu perquè ningú es quede enrere”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic ha intervingut hui en la comissió de reconstrucció on ha mostrat la seua preocupació pels casos de violència de gènere.
13/07/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha assenyalat que la voluntat del partit socialista és la de fer front, “des de la unitat”, a les conseqüències que la pandèmia ha tingut en matèria de justícia amb el clar objectiu que “ningú es quede arrere”.

“El pla de reconstrucció ha d'incloure les aportacions de tots i totes per a superar l'amenaça més gran per a la salut i el benestar del segle i pal·liar també els efectes que ha tingut en els jutjats”, ha apuntat Blanch en la seua intervenció hui en les Corts dins del calendari de compareixences de la comissió d'estudi per a la reconstrucció social i econòmica.

Blanch ha apuntat que “som conscients dels trastorns que ha suposat la paralització en termes judicials, l'alteració del funcionament de la justícia de guàrdia durant el confinament i les obligacions que ha suposat per als i les professionals”. “Per això, ara més que mai, i per la situació d'excepcionalitat en la qual ens trobem, el funcionament de la justícia, i que dispose de mitjans per a això, és de vital importància perquè tots i totes puguen veure reconeguts els seus drets”, assenyala Blanch. En este sentit, el diputat autonòmic apunta que la justícia “és un element fonamental i, en moments de crisis, l'ha de ser encara més. Fem que ningú es quede arrere: ni treballadors, ni majors, ni joves, ni autònoms… i, per a això, la justícia juga un paper decisiu”.

En el torn de paraula de resposta a la intervenció del president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Agustín Ferrer Olaso, Blanch també ha traslladat la seua preocupació pels casos de violència de gènere durant els mesos de confinament, el valor de la mediació així com la importància que ha adquirit els mitjans telemàtics en els jutjats.

Un gran acord per a la reconstrucció
D'altra banda, Blanch defensa que el procés de reconstrucció “necessita deixar els interessos partidistes a un costat, sense donar cabuda a la polarització del debat o la crispació, i buscar un gran acord, que és el que s'espera de nosaltres, i el que ens demana la ciutadania”. “El procés de reconstrucció necessita un partit socialista fort, eficient i que done resposta als problemes de la gent, com ho ha estat fent fins ara. Perquè, en estos moments, és absolutament imprescindible que tots remem en la mateixa direcció per a tirar el país endavant”, ha conclòs.

 


 

Ernest Blanch afirma que la justicia “juega un papel capital para que nadie se quede atrás”

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico ha intervenido hoy en la comisión de reconstrucción donde ha mostrado su preocupación por los casos de violencia de género

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico, Ernest Blanch, ha señalado que la voluntad del partido socialista es la de hacer frente, “desde la unidad”, a las consecuencias que la pandemia ha tenido en materia de justicia con el claro objetivo de que “nadie se quede atrás”.

“El plan de reconstrucción tiene que incluir las aportaciones de todos y todas para superar la mayor amenaza para la salud y el bienestar del siglo y paliar también los efectos que ha tenido en los juzgados”, ha apuntado Blanch en su intervención hoy en les Corts dentro del calendario de comparecencias de la comisión de estudio para la reconstrucción social y económica.

Blanch ha apuntado que “somos conscientes de los trastornos que ha supuesto la paralización en términos judiciales, la alteración del funcionamiento de la justicia de guardia durante el confinamiento y las obligaciones que ha supuesto para los y las profesionales”. “Por ello, ahora más que nunca, y por la situación de excepcionalidad en la que nos encontramos, el funcionamiento de la justicia, y que disponga de medios para ello, es de vital importancia para que todos y todas puedan ver reconocidos sus derechos”, señala Blanch. En este sentido, el diputado autonómico apunta que la justicia “es un elemento fundamental y, en momentos de crisis, lo tiene que ser aún más. Hagamos que nadie se quede atrás: ni trabajadores, ni mayores, ni jóvenes, ni autónomos… y, para ello, la justicia juega un papel capital”.

En el turno de palabra de respuesta a la intervención del presidente del Consell Valencià de Col·legis dAdvocats, Agustín Ferrer Olaso, Blanch también ha trasladado su preocupación por los casos de violencia de género durante los meses de confinamiento, el valor de la mediación así como la importancia que ha adquirido los medios telemáticos en los juzgados.

Un gran acuerdo para la reconstrucción
Por otro lado, Blanch defiende que el proceso de reconstrucción “necesita dejar los intereses partidistas a un lado, sin dar cabida a la polarización del debate o la crispación, y buscar un gran acuerdo, que es lo que se espera de nosotros, y lo que nos pide la ciudadanía”. “El proceso de reconstrucción necesita un partido socialista fuerte, eficiente y que dé respuesta a los problemas de la gente, como lo ha estado haciendo hasta ahora. Porque, en estos momentos, es absolutamente imprescindible que todos rememos en la misma dirección para sacar el país adelante”, ha concluido.


Otras Noticias

PROTECCIÓ DE LES POSIDÒNIES. 03/08/20

Paco Gil defensa que la protecció de les posidònies proposada pel grup socialista en les Corts garantirà l'equilibri pesquer i natural

El secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló, diputat autonòmic i membre de la comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca destaca la “important presència” d'esta planta marina a Orpesa, ...

BANDES DE MÚSICA. 02/08/20

Ana Edo afirma que el reconeixement públic a les bandes de música “reforça la nostra identitat”

La vicesecretària de l'executiva provincial i senadora per Castelló posa com a exemple de suport al sector la declaració de les societats musicals com a Manifestacions Representatives del Patrimoni Cu...

RECONSTRUCCIÓ. 01/08/20

Estíbaliz Pérez convida al PP a abandonar el discurs de l'odi i sumar-se al consens que demana la ciutadania per a la reconstrucció

La secretària d'Organització i alcaldessa d'Almenara valora l'esforç del Consell de Ximo Puig per tirar endavant la Comunitat, “del qual la bancada popular hauria de prendre exemple”

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud