Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

Ernest Blanch, Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló
Ernest Blanch, Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló
FONS PER A LA RECONSTRUCCIÓ

Ernest Blanch celebra l'augment del criteri poblacional en el repartiment del fons especial per a la reconstrucció

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló defensa que, gràcies al nou pacte, la Comunitat Valenciana rebrà entre un 7 i un 10% més del que es preveia inicialment.
08/06/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, ha destacat el “ferm compromís” del Govern d'Espanya amb la província de Castelló en haver acordat, finalment, que el 50% del fons especial per a la reconstrucció després de la COVID-19 —de 16.000 milions d'euros per a tota Espanya i no reembossable— es distribuïsca per criteris de població. La proposta inicial era que el 34% d'este fons es repartira en funció del nombre d'habitants. Ara, amb el nou acord, el percentatge s'ha incrementat fins al 50%, per la qual cosa la Comunitat Valenciana rebrà entre un 7 i un 10% més del que es preveia inicialment, i serà la segona autonomia, després d'Andalusia, que més recursos obté.

Blanch ha recordat que este criteri és el que, des del primer moment”, ha defensat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'executiva provincial per a garantir que la província de Castelló “reba els fons que necessita per a la reconstrucció” després de la pandèmia.

Cal recordar que, al principi, s'anava a tindre en compte en major mesura la incidència de la COVID-19 a l'hora de repartir este fons però, des del PSPV-PSOE provincial, alcaldes i càrrecs institucionals socialistes es va insistir que era necessari tindre en compte a la població, perquè una part important del fons havia de servir per a afavorir la reconstrucció. En este sentit, Blanch ha insistit que és especialment important que este criteri s'haja tingut en compte i es faça justícia a l'hora de distribuir estos 16.000 milions”.

Així mateix, Blanch apunta que ara tenim una excel·lent oportunitat per a compensar el desequilibri i la injusta distribució dels recursos que ha patit sempre el món rural”. Hauria sigut especialment greu que, en un moment com el que estem vivint, no s'hagueren tingut en compte les necessitats de les comarques de l'interior”, diu el secretari provincial.

Amb tot, Blanch ha reiterat la necessitat de continuar reivindicant un millor sistema de finançament autonòmic per a corregir els dèficits i garantir la igualtat d'oportunitats, indistintament del territori en el qual es resideix.

 


 

Ernest Blanch celebra el aumento del criterio poblacional en el reparto del fondo especial para la reconstrucción

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló defiende que, gracias al nuevo pacto, la Comunitat Valenciana recibirá entre un 7 y un 10% más de lo previsto inicialmente

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló, Ernest Blanch, ha destacado el “firme compromiso” del Gobierno de España con la provincia de Castelló al haber acordado, finalmente, que el 50% del fondo especial para la reconstrucción tras la COVID-19 —de 16.000 millones de euros para toda España y no reembolsable— se distribuya por criterios de población. La propuesta inicial era que el 34% de este fondo se repartiera en función del número de habitantes. Ahora, con el nuevo acuerdo, el porcentaje se ha incrementado hasta el 50%, por lo que la Comunitat Valenciana recibirá entre un 7 y un 10% más de lo previsto inicialmente, y será la la segunda autonomía, después de Andalucía, que más recursos obtiene.

Blanch ha recordado que este criterio es el que, “desde el primer momento”, ha defendido el president de la Generalitat, Ximo Puig, y la ejecutiva provincial para garantizar que la provincia de Castelló “reciba los fondos que necesita para la reconstrucción” después de la pandemia.

Cabe recordar que, en un principio, se iba a tener en cuenta en mayor medida la incidencia de la COVID-19 a la hora de repartir estos fondos pero, desde el PSPV-PSOE provincial, alcaldes y cargos institucionales socialistas se insistió en que era necesario tener en cuenta a la población, porque una parte importante del fondo tenía que servir para favorecer la reconstrucción. En este sentido, Blanch ha insistido en que es “especialmente importante que este criterio se haya tenido en cuenta y se haga justicia a la hora de distribuir estos 16.000 millones”.

Asimismo, Blanch apunta que “ahora tenemos una excelente oportunidad para compensar el desequilibrio y la injusta distribución de los recursos que ha sufrido siempre el mundo rural”. “Hubiera sido especialmente grave que, en un momento como el que estamos viviendo, no se hubieran tenido en cuenta las necesidades de las comarcas del interior”, añade el secretario provincial.

Con todo, Blanch ha reiterado la necesidad de seguir reivindicando un mejor sistema de financiación autonómica para corregir los déficits y garantizar la igualdad de oportunidades, indistintamente del territorio en el que se reside.


Otras Noticias

XARXA DE TURISME INTEL·LIGENT. 19/10/20

Ramón Martínez afirma que la inclusió de les mancomunitats en la xarxa de turisme intel·ligent impulsarà l'economia en les zones d'interior

El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcalde de Sot de Ferrer assenyala que l'estratègia de futur per als pobles xicotets passa per la governança, la sostenibilitat i la tecnol...

ALCEM-NOS. 18/10/20

Ernest Blanch: “El pla Alcem-nos de Ximo Puig farà de Castelló una província forta i resilient”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca que els projectes previstos a les comarques “afavoriran una ràpida recuperació social, econòmica i sanitària”

ESPERIT DE CONSENS. 17/10/20

Ernest Blanch apel·la a la necessitat de “impulsar l'esperit del consens” per a aconseguir pressupostos “de grans pactes”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic afirma que la reconstrucció econòmica, social i sanitària “s'aconseguirà molt abans si tots remem en la mateixa direc...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud