Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

MOCIÓ SECTOR AGROALIMENTARI

El PSPV-PSOE de la província de Castelló presenta una moció amb mesures per a defensar el sector agroalimentari valencià

En l'escrit es proposen diferents iniciatives d'aplicació en els àmbits tant nacional com comunitari, per a garantir el futur del sector i fomentar el desenvolupament rural.
07/06/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El PSPV-PSOE de la província de Castelló presentarà una moció en tots els ajuntaments per a defensar el caràcter estratègic del sector agroalimentari valencià. En eixe sentit, en l'escrit es proposen diferents mesures d'aplicació en els àmbits tant nacional com comunitari, per a garantir el futur del sector, fomentar el desenvolupament rural i frenar així el “procés de degradació” que pateix esta indústria en la Comunitat.

El partit ha valorat el “treball i esforç” de les persones que estan treballant en el camp durant l'Estat d'Alarma i ha enaltit el “caràcter estratègic” que té este sector en l'economia, ja no sols provincial, sinó de tota la Comunitat Valenciana. “El sector agrícola i ramader és fonamental i el treball que estan desenvolupant durant tots estos mesos ha sigut decisiu perquè, gràcies a això, s'ha evitat que, a més d'una crisi sanitària, hi haguera també una crisi social i alimentària. Considerem que és prioritari adoptar mesures per a reconciliar la ruptura produïda entre agricultura, territori i medi ambient”, assenyalen.

Per a això, el PSPV-PSOE de la província de Castelló sol·licita el desenvolupament de la Llei d'Estructures Agràries amb dotació suficient per a aconseguir la modernització d'este sector, així com la “reactivació immediata” de la taula de concertació entre Conselleria d'Agricultura i sector amb l'objectiu de constituir el “lobby” agrari valencià a Brussel·les.

Sobre les mesures d'àmbit comunitari, en la moció se sol·licita a la Unió Europea que, a les importacions hortofrutícules de tercers països amb destinació a països europeus, “se'ls aplique els mateixos requisits d'entrada que les produccions comunitàries exportades” i el tancament de fronteres per a aquells productes de territoris que incomplisquen les normatives europees.

Així mateix, també s'insta la Unió Europea a crear “mecanismes comunitaris” per a analitzar la situació del camp europeu en el qual s'incloga l'agricultura valenciana, així com diferents mesures per a aplicar en la configuració de la nova Política Agrícola Comuna (PAC), entre les quals s'inclou una nova llei europea de cadena alimentària, l'augment de pressupost per a la prevenció i la gestió de crisi o un tractament “més just” per als cultius mediterranis.

Finalment, amb el text també es vol expressar el “reconeixement sincer” al paper que ha jugat el sector primari valencià durant esta crisi sanitària per la seua “responsabilitat i professionalitat” en el proveïment de productes agrícoles i ramaders.

 


 

El PSPV-PSOE de la provincia de Castelló presenta una moción con medidas para defender el sector agroalimentario valenciano 

En el escrito se proponen diferentes iniciativas de aplicación en los ámbitos tanto nacional como comunitario, para garantizar el futuro del sector y fomentar el desarrollo rural.

El PSPV-PSOE de la provincia de Castelló presentará una moción en todos los ayuntamientos para defender el carácter estratégico del sector agroalimentario valenciano. En ese sentido, en el escrito se proponen diferentes medidas de aplicación en los ámbitos tanto nacional como comunitario, para garantizar el futuro del sector, fomentar el desarrollo rural y frenar así el “proceso de degradación” que sufre esta industria en la Comunitat. 

El partido ha valorado el “trabajo y esfuerzo” de las personas que están trabajado en el campo durante el Estado de Alarma y ha ensalzado el “carácter estratégico” que tiene este sector en la economía, ya no solo provincial, sino de toda la Comunitat Valenciana. “El sector agrícola y ganadero es fundamental y el trabajo que están desarrollando durante todos estos meses ha sido decisivo porque, gracias a ello, se ha evitado que, además de una crisis sanitaria, hubiera también una crisis social y alimentaria. Consideramos que es prioritario adoptar medidas para reconciliar la ruptura producida entre agricultura, territorio y medio ambiente”, señalan.

Para ello, el PSPV-PSOE de la provincia de Castelló solicita el desarrollo de la Ley de Estructuras Agrarias con dotación suficiente para alcanzar la modernización de este sector, así como la “reactivación inmediata” de la mesa de concertación entre Conselleria de Agricultura y sector con el objetivo de constituir el “lobby” agrario valenciano en Bruselas. 

Sobre las medidas de ámbito comunitario, en la moción se solicita a la Unión Europea que, a las importaciones hortofrutículas de terceros países con destino a países europeos, “se les aplique los mismos requisitos de entrada que las producciones comunitarias exportadas” y el cierre de fronteras para aquellos productos de territorios que incumplan las normativas europeas. 

Así mismo, también se insta a la Unión Europea a crear “mecanismos comunitarios” para analizar la situación del campo europeo en el que se incluya la agricultura valenciana, así como diferentes medidas para aplicar en la configuración de la nueva Política Agrícola Común (PAC), entre las que se incluye una nueva ley europea de cadena alimentaria, el aumento de presupuesto para la prevención y la gestión de crisis o un tratamiento “más justo” para los cultivos mediterráneos. 

Por último, con el texto también se quiere expresar el “reconocimiento sincero” al papel que ha jugado el sector primario valenciano durante esta crisis sanitaria por su “responsabilidad y profesionalidad” en el abastecimiento de productos agrícolas y ganaderos. 


Otras Noticias

XARXA DE TURISME INTEL·LIGENT. 19/10/20

Ramón Martínez afirma que la inclusió de les mancomunitats en la xarxa de turisme intel·ligent impulsarà l'economia en les zones d'interior

El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcalde de Sot de Ferrer assenyala que l'estratègia de futur per als pobles xicotets passa per la governança, la sostenibilitat i la tecnol...

ALCEM-NOS. 18/10/20

Ernest Blanch: “El pla Alcem-nos de Ximo Puig farà de Castelló una província forta i resilient”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca que els projectes previstos a les comarques “afavoriran una ràpida recuperació social, econòmica i sanitària”

ESPERIT DE CONSENS. 17/10/20

Ernest Blanch apel·la a la necessitat de “impulsar l'esperit del consens” per a aconseguir pressupostos “de grans pactes”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic afirma que la reconstrucció econòmica, social i sanitària “s'aconseguirà molt abans si tots remem en la mateixa direc...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud