Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ingreso M?nimo Vital

Agenda para una recuperaci?n justa

Empleo con derechos

Compromiso con la ciencia

José Luis López, Portaveu del GMS de Castelló
José Luis López, Portaveu del GMS de Castelló
LLEI DEL JOC

El PSPV-PSOE de la província de Castelló defensa que la Llei del Joc és un altre exemple de la “política avantguardista” del Govern del Botànic

López destaca que esta norma “lluitarà contra la ludopatia entre els i les joves” reduint l'exposició dels adolescents a l'oferta de joc en els seus itineraris per a anar els centres educatius.
29/05/20
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha valorat la Llei del Joc que va ser aprovada ahir en les Corts pels grups del Botànic en considerar que es tracta d'una llei “equilibrada, avantguardista i que urgia d'una actualització” després de vint anys en què el Partit Popular no l'ha modificada. A més, tal com ha manifestat el membre de l'executiva província i regidor de l'Ajuntament de Castelló, José Luis López, es tracta d'una llei que “naix del diàleg” amb tots els agents socials implicats, la qual cosa ha possibilitat comptar amb una nova regulació que compatibilitza la protecció de persones vulnerables amb els interessos d'un sector econòmic legal, però que ha de ser regulat.

L'actualització de la Llei de Joc comença a caminar per a lluitar contra la ludopatia, protegir als col·lectius de risc i menors d'edat i establir les bases del joc responsable. Així mateix, també regula l'activitat socioeconòmica del joc en les seues diverses modalitats. Es tracta d'una llei valenciana que està a l'avantguarda en la regulació, que no prohibició, d'una activitat que pot generar problemes de salut pública”, defensa López.

En este sentit, el regidor de l'Ajuntament de Castelló destaca la necessitat d'actualitzar esta llei per a reduir l'exposició dels adolescents a l'oferta de joc en els seus itineraris per a anar els centres educatius, i davant la preocupació que els establiments de joc, sobretot de les apostes esportives, es normalitzen com a llocs d'oci entre els i les joves. Gràcies al Govern del Botànic, amb esta llei, s'impedeix l'obertura de cases d'apostes a menys de 850 metres de col·lectius vulnerables i evita la seua concentració en barris humils, la qual cosa ajudarà a la lluita contra la xacra social de la ludopatia que cada vegada incideix a una edat més primerenca”, explica López.

En la Comunitat Valenciana, la xifra d'afectats per la ludopatia ha crescut un 62% de 2013 a 2018. A més, durant les crisis augmenten les apostes —en 2011 va créixer un 15% el nombre de persones que apostaven respecte a 2009— “d'ací la necessitat urgent d'esta actualització, ara amb la crisi derivada de la pandèmia”. Referent a això, cal destacar el gran esforç” realitzat pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el portaveu d'Hisenda del grup parlamentari socialista en les Corts, José Muñoz, a aconseguir que esta llei tire avant perquè, com el mateix Muñoz ha assegurat,si fa tres mesos esta norma era necessària, ara és urgent”.

 


 

El PSPV-PSOE de la provincia de Castelló defiende que la Ley del Juego es otro ejemplo de la “política vanguardista” del Govern del Botànic

López destaca que esta norma “luchará contra la ludopatía entre los y las jóvenes”  reduciendo la exposición de los adolescentes a la oferta de juego en sus itinerarios para ir los centros educativos

El PSPV-PSOE de la provincia de Castelló ha valorado la Ley del Juego que fue aprobada ayer en les Corts por los grupos del Botànic al considerar que se trata de una ley “equilibrada, vanguardista y que urgía de una actualización” después de veinte años en los que el Partido Popular no la ha modificado. Además, tal como ha manifestado el miembro de la ejecutiva provincia y concejal del Ayuntamiento de Castelló, José Luis López, se trata de una ley que “nace del diálogo” con todos los agentes sociales implicados, lo que ha posibilitado contar con una nueva regulación “que compatibiliza la protección de personas vulnerables con los intereses de un sector económico legal, pero que tiene que ser regulado.

La actualización de la Ley de Juego echa a andar para luchar contra la ludopatía, proteger a los colectivos de riesgo y menores de edad y sentar las bases del juego responsable. Asimismo, también regula la actividad socioeconómica del juego en sus diversas modalidades. “Se trata de una ley valenciana que está a la vanguardia en la regulación, que no prohibición, de una actividad que puede generar problemas de salud pública”, defiende López.

En este sentido, el concejal del Ayuntamiento de Castelló destaca la necesidad de actualizar esta ley para “reducir la exposición de los adolescentes a la oferta de juego en sus itinerarios para ir los centros educativos”, y ante la preocupación de que los establecimientos de juego, sobre todo de las apuestas deportivas, “se normalicen como lugares de ocio entre los y las jóvenes”. “Gracias al Govern del Botànic, con esta ley, se impide la apertura de casas de apuestas a menos de 850 metros de colectivos vulnerables y evita su concentración en barrios humildes, lo que ayudará a la lucha contra la lacra social de la ludopatía que cada vez incide a una edad más temprana”, explica López.

En la Comunitat Valenciana, la cifra de afectados por la ludopatía ha crecido un 62% de 2013 a 2018. Además, durante las crisis aumentan las apuestas —en 2011 creció un 15% el número de personas que apostaban con respecto a 2009— “de ahí la necesidad urgente de esta actualización, ahora con la crisis derivada de la pandemia”. A este respecto, cabe destacar el “gran esfuerzo” realizado por el conseller de Hacienda y Modelo Económico, Vicent Soler, y el portavoz de Hacienda del grupo parlamentario socialista en Les Corts, Jose Muñoz, en lograr que esta ley salga adelante porque, como el mismo Muñoz ha asegurado,“si hace tres meses esta norma era necesaria, ahora es urgente”.


Otras Noticias

XARXA DE TURISME INTEL·LIGENT. 19/10/20

Ramón Martínez afirma que la inclusió de les mancomunitats en la xarxa de turisme intel·ligent impulsarà l'economia en les zones d'interior

El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcalde de Sot de Ferrer assenyala que l'estratègia de futur per als pobles xicotets passa per la governança, la sostenibilitat i la tecnol...

ALCEM-NOS. 18/10/20

Ernest Blanch: “El pla Alcem-nos de Ximo Puig farà de Castelló una província forta i resilient”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca que els projectes previstos a les comarques “afavoriran una ràpida recuperació social, econòmica i sanitària”

ESPERIT DE CONSENS. 17/10/20

Ernest Blanch apel·la a la necessitat de “impulsar l'esperit del consens” per a aconseguir pressupostos “de grans pactes”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic afirma que la reconstrucció econòmica, social i sanitària “s'aconseguirà molt abans si tots remem en la mateixa direc...

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud