Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Pol?tica - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ir a Tu Tienda PSOE

AIGUA DE QUALITAT PER A TOTS I PER SEMPRE

Susana Ros i Ernest Blanch viatgen a Ferraz i aconsegueixen que els programes del PSOE i del PSPV-PSOE incloguen la col•lectivització del rendiment de les dues dessaladores de Castelló

 Al no existir una xarxa hidràulica provincial, és necessari estudiar la creació d'un ent supramunicipal que s'encarregue de les connexions entre els diferents municipis.
05/04/19
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

04/04/2019.- Una delegació del Partit Socialista de Castelló encapçalada per la candidata número 1 al Congrés per aquesta província, Susana Ros, i pel secretari general, Ernest Blanch, s'ha reunit hui a Ferraz amb Hugo Morán, el secretari d'Àrea per a la Transició Ecològica de l'Economia en la Comissió Executiva Federal del PSOE, per a abordar la problemàtica de les dessaladores. Morán és a més secretari d'Estat de Medi Ambient. A la trobada també ha assistit el director general de l'Aigua de la Generalitat Valenciana, i membre de l'executiva de país, Manuel Aldeguer. La delegació castellonenca es completava amb l'alcalde de Xilxes, José Martínez, el regidor d'aquesta mateixa localitat i diputat provincial, José Manuel Navarro, i la portaveu municipal de  Cabanes i diputada provincial, Virginia Martí.

 

Els representants del PSPV-PSOE de la província han quedat molt satisfets perquè en la reunió s'han establit les bases sobre el futur de la gestió de l'aigua a Castelló. Unes bases que s'inclouran en els programes electorals del PSOE i del PSPV-PSOE i que suposen una decidida aposta per la col·lectivització del rendiment de les dessaladores, amb l'objectiu de resoldre definitivament els problemes de falta d'aigua de qualitat existents a les nostres comarques.

 

El que es pretén és que tots els municipos que ho necessiten puguen tindre accés a l'aigua dessalada perquè qualsevol ciutadà de la província puga consumir aigua de qualitat i més agradable al gust que en l'actualitat, ajudant a més la sostenibilitat dels aqüífers existents, que estan sobreexplotats i tenen una elevada presència de nitrats.

 

La candidata al Congrés, Susana Ros, ha manifestat al final de la reunió que un dels acords aconseguits “al no existir una xarxa provincial de proveïment hidràulic, és l'estudi de la creació d'un ent de caràcter supramunicipal que garantisca les connexions necessàries entre els diferents municipis”.

 

Per part seua, el secretari general, Ernest Blanch, ha explicat que “la col·lectivització de la gestió de les dessaladores suposarà un important estalvi energètic perquè una planta d'aquestes característiques que funcione a ple rendiment els 365 dies de l'any serà molt més rendible i eficient que si ho fa tan sols 100 dies”.

 

Blanch també ha posat l'accent principalment en la circumstància que en 2027 la Unió Europea prohibirà l'extracció d'aigua dels aqüífers que tinguen excés de nitrats. Sobre aquest tema, ha manifestat que “el Partit Socialista és un partit que fa els deures, i que ja treballa per a la resolució d'aquest problema perquè en gran part dels aqüífers de la província, l'excés de nitrats és manifest”.

 

Sobre aquest tema ha apuntat que “l'aigua de les dessaladores de Moncofa-Xilxes i Cabanes-Oropesa podria resoldre definitivament aquest problema. Un problema molt greu perquè si arribem a 2027 sense resoldre'l, tindrem serioses dificultats de proveïment”. En aquest sentit, ha recalcat que “el Partit Socialista aposta per que l'existència d'aigua de qualitat per sempre i per a tots i l'equilibri mediambiental siguen realitat”.

 

Per part seua, Hugo Morán ha manifestat que “en el Partit Socialista tenim un objectiu principal en relació amb la gestió de l'aigua, necessitem una nova política que trasllade certesa al conjunt de la població, i molt especialment a aquells territoris en els quals la disponibilitat d'aquest recurs ha sigut històricament escassa. Sobretot als qui viuen en zones com València, Castelló, Murcia, Alacant o Almería”.

 

Susana Ros també explicat que “l'Espanya que volem els i les socialistes de Castelló és una Espanya i una província de Castelló sostenibles, respectuoses amb el medi ambient, per això hem vingut hui a Madrid, a la seu del Partit Socialista per a donar una solució viable a les dues dessaladores que té la província de Castelló”.


Otras Noticias

EL CANVI. 27/06/19

PSPV-PSOE i Compromís arriben a un acord històric per portar les polítiques de progrés a la Diputació

L'acord programátitc prioritza la justícia en el repartiment de fons als municipis i l'aposta per frenar el despoblament

Nous temps. 20/06/19

L'alcalde de Suera, José Martí, elegit candidat socialista a presidir la Diputació del canvi, amb el 97,3% dels vots del comité provincial

 El màxim òrgan del PSPV-PSOE a la província entre congressos recolza la proposta de l'Executiva que encapçala Ernest Blanch. La candidatura de Martí també compta amb el suport unànime dels 12...

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud