Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Política - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ir a Tu Tienda PSOE

L'alcaldessa, Merche Galí, i el secretari general de l'Almassora, Santiago Agustí, els amfitrions
L'alcaldessa, Merche Galí, i el secretari general de l'Almassora, Santiago Agustí, els amfitrions
Executiva Provincial

El PSPV-PSOE de Castelló demana que la futura Llei Electoral Valenciana no impedisca que els alcaldes de xicotetes poblacions puguen ser diputats autonòmics

Els socialistes de Castelló creuen que la incompatibilitat té sentit en poblacions grans però no en pobles xicotets en els quals el càrrec d'alcalde no té remuneració alguna i comporta una disponbilitat de 24 hores al dia.
14/03/18 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Almassora. 13/03/2018.- L'Executiva Provincial del PSPV-PSOE en la província de Castelló s'ha reunit aquesta vesprada en la seu del partit a Almassora. D'aquesta manera, la direcció socialista segueix aprofundint en la seua intenció d'estar molt present en tot el territori. De fet, des que Ernest Blanch va ser proclamat secretari general el passat 16 de desembre, ja ha visitat les 5 comarques orgàniques del PSPV-PSOE i nombroses poblacions de les mateixes.

En el transcurs de la reunió, a proposta del secretari general, la Comissió Executiva Provincial ha pres la decisió d'elevar a la Comissió Executiva Nacional la petició que durant les negociacions per a l'elaboració en Els Corts de la Llei Electoral Valenciana (LEV) se siga especialment sensible amb els alcaldes i regidors de poblacions xicotetes.

Es tracta d'una reflexió que sorgeix pel fet que diferents grups han plantejat la conveniència de plantejar una incompatibilitat absoluta entre els càrrecs de diputat autonòmic i d'alcalde o regidor.

Una mesura que, en principi, a l'Executiva Provincial de Castelló li sembla positiva però sempre que es duga a terme “amb mesura i proporcionalitat”.

En aquest sentit, Ernest Blanch ha dit que “una cosa és ser alcalde d'una població de 20.000, 50.000 o 180.000 habitants, en aquest cas considerem lògic que s'exigisca dedicació exclusiva per a la realització de les tasques municipals, i una altra ben diferent que s'aplique idèntica rasadora a alcaldes de pobles de menys de 5.000 habitants, entre els quals ens podem arribar a trobar municipis amb 200, 100 o 50 habitants”.

Perquè segons ha explicat, “en aquests municipis tan xicotets, els qui es dediquen a les labors municipals són autèntics herois que no perceben sou algun per les seues moltes hores de dedicació”.

Ha afegit que, “en molts casos, estar al capdavant de l'alcaldia costa diners i suposa una greu interferència per al desenvolupament de les tasques professionals privades d'aquests edils perquè un municipi tan xicotet en el qual viuen molt poques persones, l'alcalde sempre ha d'estar disponible i fent de tot, per l'escassetat i en molts casos inexistència de funcionaris”.

Per tant, “impedir que els alcaldes de poblacions xicotetes puguen ser diputats autonòmics, a més de ser injust, pot suposar una greu cortapisa per a la plenitud democràtica del país perquè en aquestes condicions, resulta molt difícil exercir aquests càrrecs”.

Són elements que la futura LEV ha de tenir en compte “perquè tothom puga accedir al càrrec d'alcalde o regidor en igualtat de condicions i no solament aquelles persones que posseïsquen un important patrimoni.”

El secretari general dels socialistes de Castelló creu que les raons adduïdes “són de pes” i per açò “cridem a la reflexió dels partits que estan negociant la LAV”.

Ha finalitzat la seua intervenció dient que “hem de trobar una solució que permeta la igualtat d'oportunitats i que siguen els millors els que estiguen al capdavant dels ajuntaments i no els més poderosos econòmicament”. “Trobar aquest equilibri és la nostra obligació com a partit municipalista que som.”

D'altra banda, tal com s'havia anunciat aquest mateix matí, en la reunió de l'Executiva Provincial s'ha decidit recolzar totes les mobilitzacions que es convoquen per a reivindicar unes pensions dignes i un sistema de pensions viable.

Blanch ha reiterat que “els socialistes anem a recolzar quantes accions convoquen els sindicats i les associacions de pensionistes i jubilats”.

El dirigent socialista ha recordat que el Partit Popular i Mariano Rajoy suposen un greu risc per a aquest país, “tal com demostren les xifres oficials que ells mateixos elaboren perquè quan van arribar al Govern a la fi de 2011 es van trobar amb una guardiola de les pensions que, malgrat la irrupció de la crisi, estava repleta, perquè Zapatero va deixar en ella un total de 66.000 milions d'euros, i sis anys després resulta que la guardiola està quasi buida”.

TONI LORENZO
Per primera vegada ha assistit a la reunió de l'Executiva Provincial el nou portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació, Toni Lorenzo.


Otras Noticias

CONDOLENCES I RECONEIXEMENT. 20/12/18

Ernest Blanch mostra el seu dolor i el del PSPV-PSOE per la defunció de Ramón Bofill, el primer alcalde de la Democràcia a Vinaròs

 Durant els seus 17 anys de mandat la localitat va experimentar una transformació espectacular amb assoliments tan destacats com la construcció de l'Hospital Comarcal.

DEFENSAR LA TARONJA. 13/12/18

El PSPV-PSOE demana la modificació de l'acord d'associació econòmica signat per la Unió Europea i 6 països de l'Àfrica Meridional

 Els socialistes exigeixen una reacció de les autoritats comunitàries perquè el sector citrícola de Castelló seguisca sent viable.

POLÍTICA MEDIAMBIENTAL. 12/12/18

El PSPV-PSOE de la província de Castelló demana que siga el govern central el que assumisca els costos de les dessaladores de Xilxes-Moncofa i Cabanes-Oropesa

 Recorda que els convenis entre Acuamed i els ajuntaments es van signar en un moment previ a la crisi, en el qual les expectatives de creixement econòmic i urbanístic eren molt elevades.

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud