Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Política - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ir a Tu Tienda PSOE

Suscribete a los boletines del PSOE

Ernest Blanch, Fran López i Salva López.
Ernest Blanch, Fran López i Salva López.
VERTEBRACIÓ TERRITORIAL

Ernest Blanch diu a Altura que la reforma constitucional proposta pel Govern de Ximo Puig és la via més adequada per a superar l'actual problema territorial d'Espanya

Ha sigut en el transcurs de les jornades sobre model federal celebrades en aquesta localitat de l'Alt Palancia, on s'ha presentat la Declaració d'Altura i s'ha recordat que “el federalisme és el millor camí per a organitzar un estat complex i ampli com Espanya”. Per a fer-ho possible, creu que la proposta de reforma constitucional impulsada pel Govern del Botànic suposa un bon punt de partida.
11/02/18
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Altura. 11/02/2018.-   El secretari general del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Ernest Blanch, ha clausarado les primeres jornades de model federal organitzades per Joves Socialistes del País Valencià, que s'han celebrat aquest cap de setmana a Altura. Ha compartit taula de clausura amb el secretari general de Joves Socialistes del País Valencià, Fran López, i el seu vicesecretari, el castellonenc, Salva López.

Durant la seua intervenció, el líder dels socialistes en la província de Castelló ha recordat que “el PSPV i el PSOE, aposten per un estat federal per tradició i per convicció, perquè el federalisme és el millor camí que es pot seguir a l'hora d'organitzar un territori tan complex i ampli com Espanya”.

Ha assenyalat que “el Partit Socialista va ser el que millor va saber entendre i articular l'Estat de l'Autonomies a partir de 1978, una forma d'Estat que va fer que el nostre fóra un dels més descentralitzats del món”.

No obstant açò, Blanch ha llançat una pregunta a l'aire: “Descentralització, per a què?” Considera que la pregunta té plena vigència perquè “la discrecionalitat de l'Estat ha generat importants cotes de desigualtat i de descompensació territorial i econòmica”.

En aquest sentit, ha dit que “el federalisme és en aquests moments un assumpte de debat candent” i que parlar del problema de Catalunya “suposa un greu error”. En la seua opinió, “el problema és Espanya, perquè fins al moment no hem pogut resoldre la manera d'organitzar-nos territorialment, ja que l'actual Estat de les Autonomies no respon a les necessitats del segle XXI. Hem de trobar la fórmula amb la qual siga possible construir l'encaix del territori català en el conjunt d'Espanya”.

Blanch ha volgut deixar clar que “els socialistes no pretenem ni la secessió, ni la dissolució, sinó que tots els territoris se senten suficientment còmodes dins de l'Estat, tant en el que fa referència a la relació entre les regions com a la forma de relacionar-se d'aquestes amb el govern central”.

I no ha dubtat a l'hora de proclamar la seua “decidida aposta per l'Estat Federal, per ser la via més útil i eficaç per a aconseguir una Espanya diversa, plural, no uniforme i no despòtica”.

Per a aconseguir-ho, el secretari general dels socialistes castellonencs creu que la millor opció és la que han iniciat el President Puig i els integrants del Govern del Botànic, que ha de desembocar en una reforma constitucional que nasca fruit del consens i que servisca per a impulsar polítiques d'igualtat i equilibri, que facen que tots els espanyols tinguen els mateixos drets i serveis públics, amb independència del lloc en el qual visquen.

Una nova realitat que solament es podrà aconseguir amb un nou model de finançament territorial, “que permeta que aquesta Comunitat dispose dels recursos econòmics que necessita”. En paral·lel, “l'Estat haurà de donar una volantada per a acabar amb el dèficit d'inversions del Govern central en infraestrucutras que patim en aquesta terra”.

Ernest Blanch ha aprofitat la seua intervenció per a felicitar a l'alcalde d'Altura, Miguel López, i a l'Agrupació Local, així com a les Joves Socialistes de la comarca, que segons ha dit, han sabut estendre el socialisme pels pobles de l'interior per a lluitar contra la despoblació.

Entre els convidats a les jornades que s'han celebrat durant el cap de setmana a Altura han estat l'ex secretari general dels Socialistes Bascos, exLehendakari del Govern Basc i expresident del Congrés dels Diputats, Patxi López; i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

En el transcurs de les jornades ha vist la llum la Declaració d'Altura a favor del federalisme que ha sigut promoguda per Joves Socialistes del País Valencià.

 
 

Otras Noticias

MOBILITZACIÓ. 15/04/18

Ernest Blanch ha encapçalat la delegació socialista en la concentració convocada per UGT i CCOO per unes pensions dignes

 El líder socialista considera vital la derogació de la reforma laboral del PP de 2013 i treballar perquè el sou mínim i la pensió mínima siguen d'almenys 1.000 euros.

MES D'ABRIL. 13/04/18

L'Executiva Provincial del PSPV-PSOE es reuneix a Alcalà de Xivert i decideix recolzar els actes commemoratius del dia de la República i la concentració del diumenge ‘per unes pensions dignes’

 Ernest Blanch, que segueix amb el seu compromís de descentralitzar la gestió del partit, ha convocat l'Executiva a Alcalà de Xivert per a reconèixer i reforçar la gran labor que està desenvol...

VISITANT AGRUPACIONS. 21/03/18

Ernest Blanch visita l'Agrupació d'Onda on destaca que Ximo Huguet ha aconseguit reactivar la població després de la paràlisi del mandat del popular Aguilella

Destaca la capacitat d'Huguet per a liderar projectes que s'escometen de forma conjunta amb altres administracions i ajuden a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Recorda que l'alcalde ...

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • RedBlog
 • VoluntariosRed
 • RSS
 • SoundCloud