Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Política - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ir a Tu Tienda PSOE

REUNIÓ MENSUAL

L'Executiva del PSPV-PSOE de Castelló recolza l'atur sindical de 2 hores del 8 de març contra la marginació laboral i salarial de la dona

Els socialistes de Castelló s'adhereixen al document elaborat pel Govern del Botànic per a la reforma de la Constitució. Ernest Blanch demana el suport exprés de la militància a aquesta iniciativa del President Puig. En aquesta matèria, sol·licita també “una escolta activa de la nostra militància del sentir de la ciutadania”.
07/02/18
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Castellón. 06/02/2018. En la nit d'avui s'ha reunit la Comissió Permanent de la Comissió Executiva Provincial (CEP) del PSPV-PSOE, sota la direcció del secretari general, Ernest Blach. En el transcurs de la reunió s'han aprovat dues resolucions: una sobre la discriminació laboral i la bretxa salarial que pateixen les dones i una altra d'adhesió al document que ha aportat el Govern de Botànic que presideix Ximo Puig al debat sobre la necessària reforma de la Constitució de 1978.

Els socialistes de la província de Castelló se sumen a la iniciativa dels sindicats UGT i CCOO de convocar dues hores de vaga el pròxim dia 8 de març, festivitat de la dona treballadora, per a conscienciar i sensibilitzar al conjunt de la societat sobre la injustícia que suposa l'existència d'altíssims nivells de discriminació contra les dones en tots els àmbits de la vida, també en el laboral. Així s'ha aprovat en el transcurs de la reunió de la Comissió Permanent de la Comissió Executiva Provincial.

Ha sigut el preàmbul a l'aprovació d'una resolució en la qual s'exigeix que el president del Govern, Mariano Rajoy, rectifique les seues manifestacions del passat dia 24 de gener en les quals en ser preguntat sobre la bretxa salarial que pateixen la dones, va dir un sorprenent i desconcertant <<no nos metamos en eso>>.

Al contrari del que fa Rajoy, els socialistes de Castelló “sí ens volem ficar en aquest assumpte, per ser un dels problemes més preocupants que en aquests moments té la nostra societat”. Així ho ha defensat la impulsora d'aquesta moció, la secretària provincial d'Igualtat, Rocío Ibáñez.

Ha assenyalat que “és necessari actuar com més prompte millor perquè l'actual bretxa salarial imposa que les dones guanyen de mitjana al cap de l'any un 23 per cent menys que els homes”, una situació “insuportable” que “no és de rebut” i que cal corregir de manera immediata.

Davant la gravetat dels fets, el PSPV-PSOE de la província de Castelló exigeix una rectificació immediata de les paraules pronunciades el passat dia 24 de gener pel president del Govern i que aquest aportació immediatament la dotació pressupostària necessària que permeta engegar la llei d'igualtat.

“Ho fem d'acord amb les mesures que ha proposat el Grup Socialista en el Congrés dels Diputats per a acabar amb la injustícia, la desigualtat i la discriminació laboral de les dones”.

Els socialistes de Castelló exigeixen a més un calendari per a l'engegada de la llei de dependència, també paralitzada pel Govern del PP, que està deixant sense cotitzacions a moltes dones, que són les que habitualment s'encarreguen de la cura dels familiars dependents. Una situació de “extrema gravetat” perquè perjudica notablement la qualitat de les futures pensions d'aquestes cuidadores no professionals.

En idèntic sentit, el PSPV-PSOE de Castelló exigeix al Govern del PP “l'activació de polítiques d'ocupació de les quals puguen ser beneficiàries les víctimes de la violència de gènere i l'aportació del pressupost necessari per a l'activació immediata del pacte contra la violència de gènere, que també ha paralitzat el PP”.

MOCIÓ REFORMA CONSTITUCIONAL

La permanent de la CEP ha aprovat una segona resolució per la qual el PSPV-PSOE s'adhereix al document elaborat pel Consell de la Generalitat en el marc del debat que s'ha suscitat sobre la necessitat que es procedisca a realitzar una reforma de la Constitució de 1978.

Una posada al dia que es considera necessària perquè aquest mateix any se celebraran 40 anys de la seua entrada en vigor i cal adaptar-la a la nova realitat que es viu en l'Estat. Una reforma que, encara que no serà fàcil, ha de fer-se amb el màxim consens possible, per al que seria convenient que prèviament hi haja un debat públic ordenat.

La nova constitució ha de guardar un paper estel·lar per als ajuntaments i també, per a les Comunitats Autònomes. De fet, és necessari que s'avance cap a un model federal.

També es precisa reconèixer la plurinacionalitat de l'Estat i transformar el Senat en una càmera que veritablement siga de representació territorial.

Una constitució en la qual s'incloguen nous valors com la lluita contra el canvi climàtic o la violència de gènere, la transparència, la sostenibilitat, la paritat i l'hospitalitat.

També s'hauran de reconèixer els drets polítics a partir dels 16 anys o la supressió absoluta de la pena de mort.

I per descomptat, ha d'introduir-se el dret subjectiu a un habitatge digne, a la salut sexual, millorar l'educació o lluitar contra la corrupció.

Per tot l’exposat, es proposa l’adopció del següents acords:

Primer. El PSPV-PSOE de la Provincia de Castelló manifesta la seua vocació de reformar en profunditat la vigent Constitució Espanyola, com a expresió del canvi social, econòmic i social produit en els darrers 40 anys de democràcia al nostre Estat i la necessitat de continuar evolucionant el sistema democràtic en pos de fer-lo més obert, més ajustat als temps que vivim, i generar eixa societat més lliure, més justa i més igual a la que aspirem.

Segon. La Permanent de la Comissió Executiva Provincial es suma i recolza el document que anomenat com a Proposta Política sobre la reforma de la Constitució Espanyola ha segut el.laborat pel Consell d’Autogovern de la Comunitat Valenciana i elevat al govern central i Corts Generals.

Tercer. Des del partit socialista de les nostres comarques es promouran tot tipus d’accions polítiques per obrir espais a la reflexió sobre la reforma constitucional, i donar contingut polític als dessitjos reformadors de la militancia i ciutadania en aquesta matéria, col.laborant en promoure dins els grups municipals l’acció necessaria per promoure la reforma constitucional al nostre territori.

Quart. Es donarà trasllat del present acord al conjunt de membres de la Comissio Executiva Provincial, Secretaris Comarcals i direcció del PSPV-PSOE.

 


Otras Noticias

EL CANVI QUE ARRIBA . 09/02/19

El PSPV-PSOE de la província mostra a Peníscola el seu model turístic alternatiu al del PP

 Ernest Blanch explica que es tracta d'una aposta innovadora que va més enllà del sol i platja, que treballa per a aconseguir bons posicionaments en internet i per a posar en valor el patrimon...

EXECUTIVA PROVINCIAL. 04/02/19

El PSPV-PSOE de la província demana que tots els partits donen suport als Pressupostos de Sánchez

 Los socialistes creuen que són els comptes públics que el nostre territori necessita. No obstant això, demanen sensibilitat al Govern d'Espanya perquè s'accepten esmenes relatives a la A-7, l...

UNITAT D'ACCIÓ. 02/02/19

El comité provincial del PSPV-PSOE aprova per unanimitat el balanç de gestió presentat pel secretari general, Ernest Blanch

 El màxim òrgan provincial entre congressos també ha recolzat de forma unànime la proposta de l'Executiva que Santi Pérez siga el nou portaveu en la Diputació i Mari Carmen Aguillela la sotsse...

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud