Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Política - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ir a Tu Tienda PSOE

Suscribete a los boletines del PSOE

Auditoria parlamentaria

El Congrés aprova la iniciativa socialista defesa per Rallo per a investigar el finançament il·legal del PP

El diputat del PSPV-PSOE per Castelló insta el partit en el Govern a donar explicacions i a assumir responsabilitats, alhora que assegura que els de Mariano Rajoy "porten huit anys sepultats davall l'ombra de Bárcenas i la inquietant sospita del finançament il·legal del PP". Destaca que la creació d'esta comissió "marcará un abans i un després en la salut democràtica del nostre país".
30/03/17
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

El Congrés dels Diputats ha aprovat hui la iniciativa socialista que ha defés el parlamentari per Castelló del PSPV-PSOE i portaveu de la Comissió per a l'Auditoria Democràtica, Artemi Rallo, perquè es creu una comissió d'investigació relativa al presumpte finançament il·legal del Partit Popular (PP) .

Rallo ha afirmat que "la ombra de Bárcenas perseguirà al PP mentres no donen explicacions i assumisquen responsabilitats polítiques" i en este sentit ha manifestat que el partit de Mariano Rajoy "porta huit anys sepultat davall l'ombra de Bárcenas, una ombra que evidència la inquietant sospita del finançament il·legal del PP, perquè l'ombra de Bárcenas és ja la seua pròpia ombra".

Durant la seua intervenció en el ple de Congrés, Rallo ha dit que la creació d'esta comissió d'investigació "marcará un abans i un després en la salut democràtica del nostre país perquè per a curar una ferida primer cal limpiarla", i perquè "la gangrena de corrupció vinculada al finançament il·legal del PP ha danyat seriosament l'estima social dels espanyols cap a les institucions democràtiques".

El diputat socialista castellonenc ha insistit en el fet que "la sospita es va fer indici, l'indici prova i la prova del seu finançament il·legal es va convertir en testimonis i documents que van conduir a comptes corrents, xifres milionàries, sobres, sobresous, regals i fins a mariaxis".

Així mateix, ha recordat que en estos huit anys "las sospites, els indicis i les proves han anat augmentant amb cada diligència judicial i amb cada informatiu des del dia de la detenció de Correcha, del Bigotes i d'altres tants de la camarilla al febrer de 2009". Ha indicat també que "sóls cinc dies després de la detenció, el mateix Rajoy va afirmar, rodejat de la seua plana major, que allò no era una trama del PP, sinó una trama contra el PP".

Rallo ha explicat que a partir d'aquell moment, es van succeir operacions que tenien com a eix central el finançament il·legal del PP: "sempre explicacions falses desmentides per noves proves i noves informacions; sempre creixent el fem davant dels ulls atònits dels ciutadans". "Hui tot el món sap, que el PP, durant més de vint anys, s'ha finançat al marge de la legalitat: de nord a sud, d'est a oest, i, desgraciadament, passant sempre per Madrid i la Comunitat Valenciana", ha indicat.

El dirigent socialista ha denunciat que este finançament il·legal "ha sigut per a pagar obres, sobresous, viatges, festes i eleccions, i, per descomptat, per a l'enriquiment personal dels tresorers o gerents". "Ministres, presidents de CCAA, diputats i senadors, consellers i diputats autonòmics, presidents de diputacions, alcaldes, regidors: tots beneficiaris de la xarxa, i fins al hui president del Govern apareixen en els papers de Bárcenas", ha reprovat Rallo.

El diputat ha criticat que durant els anys de majoria absoluta del PP, es van rebutjar en el Congrés més de 20 compareixences de Rajoy i totes les comissions d'investigació sol·licitades pel Grup Socialista des de 2013, amb episodis "ignominiosos dignes de vergonya i vergonya com el 'Luis, sé fuerte, hacemos lo que podemos". "El món sencer va girar la seua mirada cap a Espanya, la premsa internacional els va dedicar les seues portades, però, açò no anava amb el senyor Rajoy, que, lluny d'assumir responsabilitats polítiques, s'han dedicat a obstaculitzar l'acció de la justícia amb la recusació de jutges, exercint fraudulentament l'acusació particular, querellant-se contra funcionaris, cessant a inspectors d'Hisenda, demandant a mitjans de comunicació, querellant-se contra diputats i destruint proves, discos durs i agendes".

 

 


Otras Noticias

ALEGRIA SOCIALISTA. 10/06/17

El PSPV-PSOE de Castelló mostra la seua satisfacció per l'elecció de Samuel Falomir com nou alcalde de l'Alcora, un jove àmpliament preparat que sempre ha estat en primera línia per a defendre els interessos del poble enfront del perill que suposava la incineradora

L'Executiva provincial que encapçala Francesc Colomer agraïx la lleialtat i cordialitat de les forces que van conformar el pacte de govern en 2015 i, molt especialment, la labor de l'alcalde ixent, Ví...

Congrés Federal. 28/05/17

El PSPV-PSOE ha triat hui en La Pobla Tornesa als 11 delegats que representaran a la província de Castelló en el 39 Congrés Federal del Partido Socialista Obrero Español

La llista encapçalada per l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, s'ha imposat pel 58,62 per cent dels vots a la liderada per l'exdiputat i exsenador, Pep Grau, que ha obtingut el 41,37 per cent. La...

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • RedBlog
 • VoluntariosRed
 • RSS
 • SoundCloud