Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Conferencia Pol?tica - Propuestas para el Cambio

Sincroniza tu Agenda con la del PSOE

Ingreso M?nimo Vital

Comissió Executiva Municipal

El PSPV ratifica el pressupost de l'Ajuntament de Castelló pel seu esforç inversor en ocupació i en benestar social

La Comissió Executiva Municipal del PSPV de Castelló de la Plana ha ratificat els pressupostos de l'Ajuntament de Castelló per a 2017
15/12/16 - -
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

 La Comissió Executiva Municipal del PSPV de Castelló de la Plana ha ratificat els pressupostos de l'Ajuntament de Castelló per a 2017, que assolixen els 170,8 milions d'euros i es converteixen així en els més elevats des de 2010. Els socialistes han valorat l'atenció que es presta a la protecció social i la promoció econòmica per a avalar els comptes presentats pel Govern Municipal que lidera el PSPV. La CEM ha posat en relleu que l'equip de Govern ha anteposat les necessitats de les persones als interessos partidistes per a liderar el canvi social eixit de les urnes en 2015.

El de 2017 serà el pressupost que major esforç inversor faça en matèria d'ocupació en la història de l'Ajuntament de Castelló. Les polítiques per a fomentar les oportunitats laborals experimenten un increment del 120% fins a assolir els 4,6 milions d'euros. Es tracta del segon any consecutiu en què creix la partida destinada a ocupació, que suma quasi un 250% d'increment respecte a 2015, últim exercici amb els comptes elaborats per l'anterior Govern del PP. 

El benestar social també manté la tendència a l'alça ja iniciada en 2016. El PSPV ha valorat el pes que té en els comptes municipals el rescat de les persones amb una partida d'emergència social que supera els 2,6 milions d'euros per a mantenir programes com el pla de lluita contra la pobresa energètica i les ajudes al lloguer d'habitatge, una major atenció a la dependència i un increment de la cooperació social i la solidaritat. 

Els socialistes també han reconegut l'increment en les inversions, que aconseguiran els 10,1 milions d'euros en 2017, un 53% més que enguany. És un capítol que es traduirà en projectes d'obra que ajudaran a pilotar el canvi cap a una ciutat més moderna i sostenible gràcies a l'impuls de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), que s'ha convertit en el programa que major finançament europeu ha rebut fins ara a Castelló. 

A més, també han destacat la millora en els serveis públics com el transport, la neteja, la seguretat o el manteniment de parcs i jardins com a garantia per a millorar la qualitat de vida de les i els castellonencs. 

Els comptes municipals per a 207 reflecteixen un nou model de ciutat i de relació de l'Ajuntament amb la ciutadania amb l'exigència de l'ocupació i la nova gobernança del benestar públic com a eixos de l'acció política. Reflecteixen també, segons han destacat, la moderació de la recaptació via imposats, amb una pujada d'amb prou faenes del 3% (en el cas de l'IBI es queda solament en el 2,6%) gràcies a la revisió de les ordenances fiscals que introduiran per primera vegada el criteri de progressivitat en el pagament d'aquests impostos. Sense aqueixa revisió fiscal, els comptes municipals haurien engreixat en dos milions d'euros més, amb una càrrega impositiva que s'haguera repartit per igual entre tots els ciutadans independentment de la seua situación econòmica. 

L'Executiva local ha considerat que es tracta d'uns comptes sanejats i sostenibles, que demostren la solidesa de la gestió del Govern Municipal i permetran impulsar i consolidar les polítiques públiques acordades en el Pacte del Grau que situen a les persones en el centre de l'acció de govern.


Otras Noticias

Ejecutiva Municipal. - Levante. 01/12/18

Luces, cámara… acción.

Como si de una película se tratase, estamos en el tráiler de lo que vendrá a ser un 2019 políticamente apasionante, en el que vamos a tener hasta 3 convocatorias electorales (municipales, autonómicas ...

Grupo Municipal Socialista. - Mediterráneo. 24/11/18

Transformar Castellón

Castellón vive un momento de desarrollo que nadie puede negar. La labor del gobierno municipal está dando sus frutos y las políticas del cambio que se implantaron en 2015 han impulsado una transformac...

Grupo Municipal Socialista. - Mediterráneo. 10/11/18

Josefina

Ahora, cuando están a punto de cumplirse 30 años de su fallecimiento, el Ayuntamiento de Castellón quiere rendir un homenaje a la figura de una mujer, Josefina López que nació barcelonesa pero decidió...

 • jpg
 • jpg
 • jpg
barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud