Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Secciones
Servicios

Agenda para una recuperación justa

Empleo con derechos

Nuestra propuesta de reforma constitucional

inscribete para votar

Un Gobierno Limpio

Antonio Lorenzo - Ajuntament de Castelló
Antonio Lorenzo - Ajuntament de Castelló
Grup Municipal Socialista

Lorenzo lamenta que el PP frene una declaració institucional sobre la Prestació d'Ingressos Mínims

27/11/15
 • Del·licious
 • Meneame
 • Facebook
 • Twitter
 • GoogleBookMarks
 • Imprime
 • Comparte
Votar:

Votar:

Els socialistes recolzem, sense dubtar-ho, la Iniciativa Legislativa Popular sobre Prestació d'Ingressos Mínims impulsada a nivell estatal pels sindicats CC.OO. i UGT com a dret per a les persones més vulnerables en l'actualitat. Convençuts de la seua necessitat i de la seua conveniència i després que l'alcaldessa, Amparo Marco, es reunira amb el secretari general d'UGT en les comarques del Nord, Tino Calero, i el seu homònim en CC.OO., Manel Nieto. Vam traduir aqueix recolze en una declaració institucional conjunta al costat de Compromís i Castelló en Moviment que el PP ha vetat en la Junta de Portaveus i que, per tant, no es podrà portar al ple ordinari de novembre. 

Els populars han vetat una proposta que persegueix "reforçar el nostre sistema de protecció social tradicional la prioritat de la qual ha de ser cobrir les llacunes dels instruments actualment existents", en paraules d'Amparo Marco. La declaració institucional recolzada per PSPV, Compromís i CseM també demanava "donar suport i facilitar als sindicats impulsors de la ILP el procés de recollida de signatures". Tampoc va poder ser. 

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Antonio Lorenzo, ha lamentat que el PP negue l'aprovació d'una declaració institucional que suposava "posar-se del costat de les persones que pitjor ho estan passant, persones sense ingressos o amb ocupacions precàries i ingressos molt baixos, que entren i ixen del mercat laboral i per a els qui l'actual estructura de protecció social no garanteix renda suficient". 
El suport a la ILP va en la línia de la proposta socialista denominada Ingrés Mínim Vital, que incorpora Pedro Sánchez en el seu programa de govern per a les eleccions generals del 20D. Es tracta d'una renda bàsica que actue com a última xarxa de protecció social per a atendre a les persones que queden desemparades. 

Consisteix en la creació d'una prestació nova dirigida a les llars sense ingressos i en situació de necessitat, siga el que siga la causa, com a Prestació No Contributiva de la Seguretat Social, similar a les Pensions No Contributives. 

Articulat en coordinació amb el Subsidi per Desocupació, amb iguals quanties, de manera que, una vegada esgotada la protecció per desocupació, permeta el pas entre tots dos sistemes mantenint sempre la cobertura de la prestació. 

Aquesta mesura es dissenya com l'última xarxa de protecció, quan persistisca la necessitat, una vegada esgotades les mesures vinculades al nou marc de convivència, dirigides a la inclusió econòmica, social i laboral i de millora de la protecció per desocupació (drets, fiscalitat, educació, nou Estatut dels treballadors, SMI, etc. ). Dirigida a les 730.000 llars sense ingressos


Otras Noticias

Grup Municipal Socialista. 13/03/16

Castelló concedeix totes les ajudes sol·licitades en cinc mesos per evitar talls de llum i d’aigua

Benestar Social atén 114 peticions dins del protocol contra la pobresa energètica impulsat pel Govern Municipal.

Grup Municipal Socialista. 29/12/15

Un año decisivo               

Artículo de opinión en El Periódico Mediterráneo de Toni Lorenzo, Concejal y portavoz del Grupo Municipal Socialista en el Ayuntamiento de Castelló de la Plana por el PSPV-PSOE

Grup Municipal Socialista. 17/11/15

Castelló guanya pes en la FEMP amb Amparo Marco presidint la comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana

L'alcaldessa destaca que un dels objectius d'aquesta àrea és potenciar la policia de proximitat i treballar contra la violència de gènere.

barrafooter

w3cPSOE - CEF © Ferraz, 70. Madrid. Tel. 91 582 04 44 infopsoe@psoe.es
AVISO LEGAL Optimizado a 1024 x 800 píxeles | Mapa Web | Contacto
POLITICA DE PRIVACIDAD

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google+
 • Youtube
 • Flickr
 • SoundCloud