Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Aquesta setmana, s'ha fet efectiva la presentació d'aquesta moció.

Presentada la Moció a la Taxa de la Brossa

Aquesta setmana, la nostra portaveu a l'Ajuntament de Muro, Elisa Genís, ha presentat una moció per debatre-la al pròxim Ple Municipal, que es celebrarà en Agost. Aquesta moció proposa una retall en la Taxa de la Brossa per a l'any 2012, d'un 33% del total, proposant un descompte del 50% per Empreses, Comerços i Autonoms i un descompte del 25% per als veïns.

La nostra portaveu a l'Ajuntament de Muro, Elisa Genís, ha presentat una moció per debatre-la en el pròxim Ple Municipal que es celebrarà en Agost, sobre l’anomenada Taxa de la Brossa

En l’anterior legislatura municipal, el govern del BLOC, va aprovar una taxa per a la recollida i tractament dels residus sòlids urbans, que va provocar una forta contestació per part dels veïns i dels grups polítics en l’oposició, per la seua injusta aplicació, sense tindre un criteri clar.

Aquesta moció es presenta com a conseqüència natural de les propostes fetes als ciutadans en el nostre programa electoral. Sempre hem expressat que la creació de la taxa va ser conseqüència d’una forma de gestió dels bens públics, que sempre hem considerat que no era la millor per al nostre poble.

També volem indicar que no hem plantejat l’eliminació total de la taxa, perquè som conscients de la situació econòmica actual del nostre consistori, i per tant, no seria el més adequat prescindir de cop de tot l’ingrés que genera aquesta taxa, i per tant el que es proposa una eliminació progressiva de la taxa.

Per tant, d’entrada, per a l’any 2012, es proposa d’una reducció d’un 33% del total de la taxa de la següent manera:


• Un descompte del 50% de la taxa per a les empreses, comerços i autònoms, proposant un mínim de 45 euros.
• Un descompte del 25% per als veïns.

Per al 2013, i següents, es proposa un estudi per buscar els recursos oportuns, per la reducció i eliminació de la taxa. Aquest estudi, ha d’anar acompanyat amb un Pla de Reducció del gasto en la gestió de l’ajuntament, exigint a l’equip de govern una planificació estratègica dels recursos econòmics i humans, d’acord amb la situació econòmica actual.
 

22/07/11
     

Recursos relacionados

Documentos

MOCIO_BROSSA