Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Grup Municipal Socialista

La Cultura del Grau

De vegades no li donem la importància que mereix a la cultura i oblidem que té la capacitat de crear persones crítiques. El Grau necessita més massa crítica, més cultura, més gales de premis Grau de la cultura com la del dissabte passat. Un acte a l’edifici cultural La Marina on vam poder gaudir del grauerisme en majúscules gràcies als Col•lectius per la Cultura al Grau. Una federació d’associacions culturals graueres que fan molt més que cultura. Fan poble, són motor de la societat grauera, pervivència dels nostres orígens i educació per a infants i joves, entre altres moltes coses.

De vegades no li donem la importància que mereix a la cultura i oblidem que té la capacitat de crear persones crítiques. El Grau necessita més massa crítica, més cultura, més gales de premis Grau de la cultura com la del dissabte passat.

Un acte a l’edifici cultural La Marina on vam poder gaudir del grauerisme en majúscules gràcies als Col•lectius per la Cultura al Grau. Una federació d’associacions culturals graueres que fan molt més que cultura. Fan poble, són motor de la societat grauera, pervivència dels nostres orígens i educació per a infants i joves, entre altres moltes coses.

Actualment al Grau, ningú s’imagina Sant Antoni sense Botafocs, missa de Sant Pere sense la Coral, pregó sense dolçainers i tabaleters, marineries sense Illes Columbretes, Santa Cecília sense l’Unió Musical ni pujar per la pedrera sense La Barraca. En definitiva, sense ells no s’entén la cultura grauera, sense ells, el Grau no seria el que és.

LA MEUA gratitud amb la federació i tots els seus integrants, tots els membres i col•laboradors de cada associació cultural, tots els que fan possible tots els seus actes és infinita.

També vull donar la meua més sincera enhorabona als premiats d’aquesta segona edició: José Maria Illescas, músic il•lustre grauer; Associació Mar i Vent, per la seua restauració de peces marineres i divulgació del món de la mar; i Marisa Miralles Cumba, inquieta activista del món cultural grauer. Tots tres, dignes successors dels guardonats de la primera edició: Joan Baptista Campos, Fundació Dávalos Fletcher i Sergio Ferrer de Almenara. Va ser una vesprada inoblidable. Un acte que es consagra i ompli d’emocions als presents. Una gala amb sentiment grauer. Un dia dels que fan poble.

01/11/16 - Mediterráneo