Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Grup Municipal Socialista

Per una política fiscal més justa

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Antonio Lorenzo, defensa el compromís del Govern municipal amb una fiscalitat més justa, progressiva i que garantisca la suficiència financera de l'Ajuntament per a atendre les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Castelló. "El compromís del Govern municipal de Castelló, des del primer minut, volia ser el d'ajustar la política fiscal per a implantar una major justícia social en el pagament d'impostos i taxes, d'una banda, i ajudar a reactivar l'economia local, per un altre", ha explicat Lorenzo. És clar que l'Ajuntament ha de tenir el finançament suficient per a complir amb les seues responsabilitats, però ha de fer-ho de manera que aqueixa exigència no supose una pressió excessiva sobre els contribuents.

Lorenzo, en un article d'opinió, insisteix que "l'Impost sobre Béns Immobles té gran importància en la recaptació municipal i permet el finançament d'una gran majoria de serveis ciutadans. Però el Govern municipal és conscient que per a una gran majoria de les economies familiars de Castelló, l'IBI representa un esforç destacat. La revisió de valors cadastrals realitzada en els últims anys ha elevat de forma substancial el rebut".

"Per açò, volíem que l'esforç fiscal de la ciutadania no patira un increment. Amb aqueix objectiu, es va projectar un ajust a la baixa del coeficient. Crèiem que era una decisió ajustada, però la majoria del ple municipal no ho va entendre així. El canvi en el Govern no ha permès obrir un debat més assossegat per a implantar una política fiscal progressiva. Al gener de 2016 obrirem una reflexió general sobre la justícia tributària municipal. Serà llavors", ha explicat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Antonio Lorenzo.

04/11/15