Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Grup Municipal Socialista

El Govern municipal destina 3,4 milions a inversions financerament sostenibles

El Govern municipal destina 3,4 milions a inversions financerament sostenibles

L'equip de Govern executarà en 2016 obres per valor de 3,4 milions amb els romanents de l'exercici de 2014. Són les denominades inversions financerament sostenibles. Les gestions exprés del Govern municipal han permès que aquests diners es destine a inversions ja que la llei obliga a tenir adjudicats els projectes abans del 31 de desembre. 

La modificació de crèdit de 3,4 milions d'euros aprovada en la Junta de Govern Local el passat 24 d'agost servirà per a desenvolupar un total de 16 projectes d'actuació dividits en quatre grans àrees: obres hidràuliques, equipaments, turisme i reformes en col·legis, segons va anunciar el tinent d'Alcaldia de Gestió Municipal i portaveu del Grup Municipal Socialista, Antonio Lorenzo. 

Lorenzo ha indicat que "la modificació pressupostària permetrà la injecció econòmica de 3,4 milions d'euros procedents d'ingressos no executats de l'exercici de 2014 i que, segons la normativa ministerial sobre estabilitat pressupostària, poden ser destinats a inversions financerament sostenibles o a amortitzar part del deute que té l'Ajuntament. L'equip de govern, no obstant açò, ha volgut prioritzar la inversió en aquests 16 projectes que tindran una incidència directa en la societat i milloraran la qualitat de vida dels i les castellonenques". 

El major percentatge d'aquestes inversions financerament sostenibles, aproximadament el 78%, serà dedicat a la millora d'infraestructures hidràuliques. I és que per a l'equip de govern, sensible a les necessitats de la ciutadania, és una prioritat escometre les obres necessàries per a minimitzar les conseqüències de les inundacions produïdes per les fortes pluges. 

L'Ajuntament de Castelló invertirà en la renovació d'una de les estacions de bombament del Grau i en l'ampliació de l'alleujament de dos de les majors sèquies de la Marjaleria: L’Obra i La Plana. Es tracta d'unes actuacions "importantíssimes per a la nostra ciutat i destinades a tractar de minimitzar les inundacions que es produeixen a Castelló, especialment, en la zona de la Marjaleria del Grau" ha explicat Lorenzo. En total, les obres en infraestructures hidràuliques comptaran amb una inversió de 2,7 milions d'euros. 

Quant a les obres de caràcter turístic, s'ha aprovat la inversió de 215.000 € i quasi la meitat d'aquesta quantia es destinarà a instal·lar banys en la platja de Castelló i desenvolupar una zona d'aparcaments per a autocaravanes al costat del Planetari. 

A més, també es realitzarà una inversió de 175.000 euros que seran destinats a reformar i adequar diverses instal·lacions en col·legis de Castelló. 

Finalment, en matèria d'equipaments comunitaris s'invertiran un total de 383.000 €, amb, entre altres actuacions, la renovació de la xarxa d'àrea local (administració electrònica).

12/11/15