Logo con las siglas del Partido Socialista Obrero Español.
Cuadrado rojo con letras PSOE en blanco. Símbolo del partido. Cuadrado rojo con un puño y una rosa en blanco.

Grup Municipal Socialista

Castelló guanya pes en la FEMP amb Amparo Marco presidint la comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana

L'alcaldessa destaca que un dels objectius d'aquesta àrea és potenciar la policia de proximitat i treballar contra la violència de gènere.

Castelló guanya pes en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, presidirà una de les comissions de treball més importants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Es tracta de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana, que manté una estreta relació amb el Ministeri d'Interior i té com a objectiu general la promoció de mesures per a fomentar la convivència ciutadana en els municipis. 

Marco ha mostrat la seua satisfacció en conèixer el seu nomenament i ha assegurat que "és un honor representar a tots els alcaldes i alcaldesses del nostre país en un àrea en la qual s'aborden temes tan importants com l'ordenança de convivència ciutadana o la modificació de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat per a aclarir les competències municipals i incorporar el concepte de proximitat". En aquest sentit, l'alcaldessa ha volgut destacar que, precisament, en l'àmbit de la proximitat, la Policia Local de Castelló compta amb una àmplia experiència reconeguda a nivell nacional i internacional. 

"Nostra Policia Local ha realitzat en els últims anys un gran esforç per a avançar cap a un model de policia de proximitat que faça de la seua força de seguretat un instrument que garantisca la seguretat pública amb la màxima satisfacció i compliment dels drets de la ciutadania. La seua labor està servint de model per a molts cossos policials que s'han fixat en la nostra policia local i en la seua experiència en la proximitat policial, la participació veïnal, els nous enfocaments en la relació amb la ciutadania i la mediació policial com a eina de treball", ha subratllat. 

L'Àrea de Seguretat i Convivència Ciutadana també treballa en l'impuls del desenvolupament reglamentari de les Juntes Locals de Seguretat i dels Consells Locals de Seguretat; promou el desenvolupament de l'actuació de la policia municipal en les seues funcions de policia judicial i la reglamentació de les mancomunitats de policies locals; desenvolupa mesures eficaces de protecció integral contra la violència de gènere en l'aspecte policial; col·labora amb la resta de les Administracions en actuacions i plans que promoguen la seguretat vial.

17/11/15